Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam...
Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu...
Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final...
Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cu o forma inimioare, le...
Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa).
Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si...
Am cernut faina intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Separat ne ocupam de maia,am amestecat drojdia uscata cu drojdia proaspata, am adaugat 1 lingura cu faina si cca 50 ml lapte caldut, am omogenizat si am lasat sa creasca cca 10 min. Restul de lapte caldut l-am...
Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in...
Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una.
Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am...
Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se...
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.
Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si...
Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm.
Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat...
Aluatul :
Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final, incorporam faina, amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios, dar destul de moale, un aluat pe care putem...
Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi...
Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, le-am mixat foarte...
Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina,...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt.
Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata...
Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Apoi adaugam alunele si migdale macinate...
Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min. Nuca de cocos am mai rasnit-o putin cu rasnita de cafea, apoi am amestecat-o cu cacao.
Dupa...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea.
Separat, am mixat ouale pana au devenit o spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana au devenit albe, am adaugat vanilia...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort,...
Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute...
Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm.
Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, apoi nuca macinata si faina,...
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu...
Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si...
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm.
Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins...
Desert prajitura Martisor Dora
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam...
Desert tarta CorinutaClem......
Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu...
Desert tort Alin
Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final...
Desert fursecuri inimoase
Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cu o forma inimioare, le...
Desert tortulet Sf.Clement
Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa). Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana...
Desert tort Al doisprezecelea ceas
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si...
Desert cozonac varianta Roscata
Am cernut faina intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Separat ne ocupam de maia,am amestecat drojdia uscata cu drojdia proaspata, am adaugat 1 lingura cu faina si cca 50 ml lapte caldut, am omogenizat si am lasat sa creasca cca 10 min. Restul de lapte caldut l-am...
Desert tort cu zmeura si caramel
Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana...
Desert prajitura Craciunita
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am...
Desert prajitura cu frisca
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am...
Desert tort Un nou inceput de drum
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in...
Desert placinta zdrentuita 1 decembrie
Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una. Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am...
Desert prajitura Buturuga
Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se...
Desert ciocolata turmentata Orient Expres
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta...
Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si...
Desert prajitura Leo
Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm. Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat...
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Aluatul : Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final, incorporam faina, amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios, dar destul de moale, un aluat pe care putem...
Desert placintele cu gem de zmeura si nuca
Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi...
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea
Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, le-am mixat foarte...
Desert tort Vali 49
Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina,...
Desert prajitura de duminica
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata...
Desert tort Dana
Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Apoi adaugam alunele si migdale macinate...
Desert bomboane Clara- raw-vegan
Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min. Nuca de cocos am mai rasnit-o putin cu rasnita de cafea, apoi am amestecat-o cu cacao. Dupa...
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea. Separat, am mixat ouale pana au devenit o spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana au devenit albe, am adaugat vanilia...
Desert tort Bianca
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort,...
Dulceata de catina
Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute...
Desert tort ''Mama 75''
Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, apoi nuca macinata si faina,...
Desert prajitura cu cirese amare si ness
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu...
Potcoave norocoase MenAncutA
Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si...
Desert negresa fitoasa (de post)
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm. Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins...