Azi a fost cu cocos....tortul fiind cadou, am zis sa fac ceva si pentru noi tot cu cocos si altele....pentru ca nu-mi place sa ramana ingrediente, musai sa le folosesc. Si daca ma gandesc eu mai bine merge la fix pentru un picnic in doi.....hai pentru mai multi......''Picnicul Bucatarasilor ""
Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzitl a 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe jumatate, nu l-am sectionat, am obtinut doua bucati egale.
Crema: Intr-o cratita cu fund dublu am pus ciocolata, laptele de cocos, zaharul si nuca de cocos si am pus cratita pe foc, am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit si compozitia s-a ingrosat. Am lasat sa se raceasca, apoi am incorporat frisca batuta spuma.
Asamblare : Pe un platou am asezat prima bucata de blat si am intepat-o cu furculita, apoi am insiropat-o cu lapte de cocos am intins o parte din crema, am nivelat si am pus deasupra a doua bucata de blat insiropata cu lapte de cocos, peste care am intins restul de crema, imbracand si marginile prajiturii. Am ornat cu bomboane Raffaello si putin krant de migdale, sa fie un pic de contrast intre alb si maro.