Baghrir sunt clatite arabe,de ce spun arabe ptr ca multi spun ca sunt marocane,altii algeriene,de unde provin sigur nu stiu,dar stiu ca sunt tare tare bune,pufoase si sigur nu am sa mai fac asa de des clatitele normale,acestea au un gust deosebit,sunt umede cu un deliciu si un parfum delicat de miere si unt Bio,merg bine cu un ceai de frunze naturale de menta.
Aluat:
Umplutura:
Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul.
Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire.
Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie atinsa cu lingura,trebuie lasata pana formeaza niste basici care se vor sparge si se vor forma multe gauri).
Se coc doar pe o parte,nu se intorc,ptr a nu se sctrica gaurelele si atunci cand se scot nu se pun una peste alta pana nu se vor raci.Se pun pe farfurii diferite,iar cand sau racit se ung cu mierea si untul care au fost topite la cuptorul cu microude si amestecate.Se pot unge cu orice fel de gem sau nutella.
Se pot servi cu ceai,cafea,ciocolata calda,cu ce doriti.
Sa aveti pofta!