Desert prajitura Mirela

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Iun 2018 | 5346 vizualizari

 

Deci.....e cu ''Vizita''.....si zmeura si cu altele......

 

INGREDIENTE

  • 22 piscoturi
  • Crema
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 100 g smantana dulce
  • Fructe
  • zmeura din cultura proprie
  • amestec de coacaze rosii, negre, mure si zmeura congelate
  • decor
  • bucatele de ciocolata.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mirela:

Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se baga la congelator cca 30 min.

Separat mixam frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca consistenta. Scoatem din congelator ciocolata topita, nu trebuie sa fie foarte inghegata, se rastoarna peste frisca si se mixeaza cateva minute, apoi se adauga amestecul de fructe congelate si se mai mixeaza 1-2 minute.

Am folosit o forma dreptunghiulara inalta pe care am imbracat-o in folie alimentara, am asezat piscoturile pe laterale si am oprit 4 piscoturi sa le pun deasupra peste crema. Pe fundul formei am asezat zmeura si cateva bobite de coacaze negre, am pus crema si am nivelat, deasupra am pus cele 4 piscoturi. Am dat forma la frigider, a doua zi am rasturnat forma si am presarat bucatele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mirela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela