Niste fete cucuiete de pe netlog m-au provocat si cum mie atat imi trebuie,am zis ca le arat eu lor sau mie,inca nu m-am decis.Asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce.
Blat
Crema
Glazura
Blat :
Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc doua foi.Intr-o tava de 20/30 tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie,dam tava la cuptorul preancalzit,cand trece testul scobitorii este gata.La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozitie.lasam foile sa se raceasca.
Crema:
Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Separat hidratam gelatina cu apa rece (60 ml apa).Batem albusurile spuma tare,apoi frisca,amestecam frisca cu albusurile si cu borcanul de dulceata.Galbenusurile le lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam gelatina,omogenizam si turnam totul peste amestecul de frisca,albusuri si dulceata.
Glazura:
150 ml frisca cu cacaoa,zaharul si ciocolata pe baie de abur,pana devine omogena compozitia,nu trebuie sa fiarba.
Asamblare:
Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara,punem primul blat,apoi crema,al doilea blat si deasupra glazura si dam la frigider pentru 4-5 ore.
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
daca vreti mai dulce crema puteti sa adaugati mai mult zahar in galbenusuri,avand in vedere ca dulceata este suficient d edulce si frisca hulalal este indulcita eu am considerat ca nu mai nevoie de mai mult zahar
3
cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.