Musaca de cartofi

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 23 Apr 2013 | 3653 vizualizari

 

N-am mai facut de ceva timp,din motive de ''saturatie''.Anul trecut la cursul de receptionier pe care l-am facut,ne dadea si-o masa,ceva bun,dar pana la un punct.Aproape in fiecare zi acelasi meniu,musaca,si era iunie-iulie,cald,cred ca aia care ne aduceau mancarea aveau de terminat niste carne tocata si-au terminat-o pe noi,cursantii.Ce sa zic,ca am gustat o data si cam asta a fost mancatul meu la curs.....Si totusi musacaua este o mancare gustoasa si satioasa,dar sa ti-o faci tu acasa....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. carne tocata amestec vita-porc
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml rosii cu ardei ( camara proprie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 100 g cascaval
  • 50 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un castron ,se adauga rosiile cu ardeiul si 2 oua batute bine,se omogenizeaza.Intr-un vas de yena se pune un strat de cartofi,apoi un strat de carne,strat de cartofi,strat de carne si ultimul strat de cartofi.

Se bate un ou cu 50 ml bulion si 100 g cascaval ras si se pune deasupra,se da la cuptor,cca 40 min la foc domol.

Se poate servi si calda si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata de pui