Pentru ca azi e ziua cumnatului cu nr.1,i-am facut un tort .Maine ne intalnim sa plantam vita de vie si sa mancam tort......La multi ani,Costele !
Blat:
Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.Adaugam nuca macinata si faina,omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila ,unsa si tapetata cu faina.Se da la cuptorul preancalzit ,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Sirop:
Apa cu zaharul se fierb,se trage dupa foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata se rupa bucatele,se adauga zaharul si smantana pt.frisca se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la frigider 1-2 ore.Dupa ce s-a racit se mixeaza bine,se adauga crema mascarpone,smantana grasa si nuca macinata si se omogenizeaza bine.Se scot piersicile din compot,se las aun pic la scurs,se opresc cateva pentru ornat,restul se taiei bucatele mici si se adauga in crema.
Se bate bine smantana de frisca,se adauga zaharul vanilat si se lasa la rece pana siropam si umplem tortul cu crema.
Asamblare:
Taiem tortul in 4 parti,siropam fiecare parte,umplem cu crema si ornam cu piersici ,frisca si ciocolata.
1
in abusuri se adauga un pic de sare cand se bat
2
e bine sa faceti blatul cu o seara inainte,se taie mai bine
3
in cazul in care nu se bate bine smantana folositi un intaritor de frisca
4
in frisca am adaugat si un plic de finess de vanilie