Cand te loveste un concurs,pai te loveste,de am ajuns sa visez ce si cum o sa fac...Pizza asta m-a bantuit vreo doua nopti,in loc sa visez si eu feti frumosi,am visat pizza spirala....
Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final adaugam uleiul si framantam bine cca 20 minute. Lasam la crescut.
Cat creste blatul pregatim umplutura. Taiem ceapa marunt, salamul cubulete, ardeiul la fel, radem cascavalul si taiem maslinele mai marunt. Ceapa, ardeiul si salamul le calim cca 10 minute, pana se inmoaie ceapa si ardeiul. Apoi intr-un castron punem amestecul calit, cascavalul, maslinele si galbenusurile de ou, saram si piperam daca mai este cazul.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe blatul de lucru intr-o fasie lunga de peste 1 metru si latime de cca 20 cm, pe mijlocul ''baghetei'' asezam umplutura, apoi unim marginile ''baghetei'' pe toata lungimea ei, formand un ''sarpe'' lung, pe care il rasucim ca o spirala si il asezam in tava de copt. Deasupra spiralei punem sos de pizza si mozzarela taiata fasioare. Dam tava la cuptor aproximativ 1 ora si 1/2 (aici fiecare isi cunoaste cuptorul, poate sa fie mai mult sau mai putin timpul de coacere).
Se serveste cu ketchup univer....
1
laptele sa fie caldut
2
inainte cu 5 min sa scoatem pizza din cuptor o ungem deasupra cu ulei de masline