Cornuri umplute cu gem si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 13405 vizualizari

 

Am tot vazut cornuri,cornulete si mi s-a facut pofta.M-am inspirat din reteta Crisulinei si un pic din cea a Laviniei,iar restul am bagat de la mine.Am mai plusat pe ici pe colo,la ingrediente....si mi-am facut damblaua....

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 500 g faina grania
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • sare,un varf de cutit
  • 1 pliculet finess lamaie
Umplutura
  • gem de piersici de gradina si prune vinete
  • ciocolata cu 50% cacao
Pt.uns
  • 1 ou
  • miere
  • zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri umplute cu gem si ciocolata:

Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele caldut,omopgenizand bine,apoi adaugam maiaua si framantam pana formam un aluat care se desprinde de pe maini si poate sa fie intins.Impartim in doua aluatul si formam doua bile pe care le intindem si le impartim in 8 tringhiuri.

Pe primele 8 le-am umplut cu gem iar restul de 8 le-am umplut cu ciocolata rasa.Le rulam,le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou,lasam la crescut cca 10 min,apoi le bagam la cuptorul incins cca 20-25 de min.Dupa 15 min le-am scos si le-am mai uns din nou cu ou.

Cand sunt coapte le ungem cu miere diluata cu putina apa si presaram zahar brun.

TIPS-URI

1

untul sa fie moale la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu gem si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

22.09.2013, 09:10

Merisor,eu chiar nu mananc mult dar se pune al naibii de bine,ca-s foarte pofticioasa...insa are cine sa devoreze.... Dar mai gasesc,vreo doua....

Panacris 1

22.09.2013, 10:10

Lavinia 1

22.09.2013, 10:12

Vreau si eu cateva cu gem d'ala bun de care ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu sos de fructe de padure