Avem niste borcane incepute de gem,dulceata si trebuia sa scap de ele din frigider,ocupau loc.....asa ca le-am gasit locul....
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta compozitie punem dulceata de afine si omogenizam. Tapetam tava (35/25) cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 minute.
Intre timp pregatim gemul de caise amestecat cu nuca taiata. Dupa ce am lasat 10-15 minute scoatem tava si punem gemul cu nuca peste blat si mai dam 10 minute la cuptor, timp in care pregatim glazura.
Albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar, la fel si galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana devin o spuma si le incorporam peste albusuri. Aceasta glazura o turnam peste compozitia din tava si dam din nou la cuptor cu focul domol.
Este gata cand trece testul scobitorii.