Daca piersicile le-am facut gem,gutuile urmeaza sa le fac dulceata,merele le-am bagat intr-o prajitura cu miros de toamna.....
Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam la racit.
Ne apucam sa pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana devine o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat le mixam, apoi adaugam uleiul ca la maioneza si apoi faina si praful de copt. Dupa ce am omogenizat totul, adaugam bezeaua amestecand de jos in sus cu miscari incete pana se incorporeaza toata bezeaua.
Pregatim tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si turnam jumatate din compozitie, uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit cca 10 minute. Dupa 10 minute scoatem tava, punem merele calite si turnam deasupra restul de aluat. Peste el presaram ciocolata rasa. Bagam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.
Se taie rece, daca aveti rabdare......
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
cerneti faina ,nu faceti ca mine..ca n-am gasit sita am pus-o necernuta si e un pic cu cocoloase...