Nu va ingramaditi,sa vedeti ca m-am apucat sa tin post,ca e o eroare.,sunt tot pe lista aia buclucasa,a lui Padre..nu renunt la coastele de porc.....doar ca, din cand in cand fac pentru cineva de`ale guri,iar acum a vrut ceva cu soia......
Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte .
Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt.
Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o transferam in alt castron,adaudam peste soia,ceapa taiata marunt,dovlecelul ras,morcovul ras si orezul,omogenizam totul,potrivim de sare si incepem sa formam sarmalutele.Mi-au iesit 40 de sarmalute.
In cratita in care fierbem sarmalele punem pe fundul ei frunze de vita,apoi asezam sarmalutele,deasupra acoperim cu alte frunze de vita,turnam borsul si bulionul,apoi dam cratita la cuptor cca 1 ora.
1
in apa pe care o turnam peste soia sa o hidratam eu am pus un pic de sare
2
se pot servi cu iaurt sau smantana,dupa preferinta