Portionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il taiem marunt,la fel si ceapa.
Cand incepe sa fiarba apa,avem grija sa luam spuma formata ca zeama sa...
Spalam pulpa de pui si o taiem in bucatele mai micute.Intr-o cratita incingem ulei si calim puiul,cat sa se rumeneasca pe toate partile.Scoatem bucatele de pui si punem la calit ceapa taiata marunt si cubuletul de knorr,cand a inceput sa se inmoaie adaugam pasta de tomate,lasam sa fiarba 5...
Lasam la dezghetat pestele,il curatam ,spalam si presaram cu sare.Intr-o farfurie amestecam faina,malai si putina sare.Pestele il punem pe un servet sa absoarba apa si apoi ii trecem prin amestecul de faian si malai.Incingem uleiul si asezam pestele in tigaie,prajim pe ambele parti pana se...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este...
Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am...
Aluatul il lasam la dezghetat apoi il impartim in 12 parti egale ,fiecare bucatica o crestam pe margini si o asezam in forme de silicon,eu am pus intai cate o ....am lapsus...hartiute din alea frumoase.....habar n-am cum le zice.....Dupa ce am asezat in forme pregatim umplutura.
Taiem ceafa de...
Lasam foile la temperatura camerei sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam...
Pregatim pieptul de porc ,crestam pe partea cu sorici,imbracam in condimente si lasam la frigider cca 12-14 ore.Dupa ce a stat la frigider ,prajim pieptul de porc cate 5 min pe fiecare parte,apoi il asezam intr-un vas de yena ,adaugam o cana cu apa si dam la cuptor pentru 2 ore-2 si 1/2 ore la...
Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de sare si piper, amestecam bine, adaugam ouale si la final mararul tocat marunt. Eu am pus hartie de...
Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi.
Blat:
Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi...
Intr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca 10 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie,peste care turnam restul de lapte...
Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului...
Foile:
Albusurile cu praful de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul brut si zaharul vanilat,se mixeaza spuma tare,se adauga si zeama de lamaie.La final se adauga nuca macinata si faina cernuta.Imbracam o tava cu hartie de copt, dimensiuni 35/25 cm,impartim bezeaua in doua parti egale si...
Taiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam doi trei ,stropi de ulei si turnam ''chestia'' aia omogenizata.Cand s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe partea cealalta si...
Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.
Aluatul:...
Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min.
Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine si...
Blat:
Intr-un castron punem faina cernuta,in mijloc punem drojdia cu zahar si turnam laptele,nu tot.Separat ouale cu sarea si uleiul le amestecam si apoi le turnam in mijlocul castronului,peste maia.Incepem sa amestecam bine,adaugand si restul de lapte.Omogenizam bine,este un aluat molicel si...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf...
Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem...
Blat:
Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu...
Maslinele le ''dezbracam'' de samburi, ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete.
Peste ele adaugam rosia taiata mai marunt, sa nu ne ramana-n gat, potrivim de sare, piper si ulei.
Amestecam sa se intrepatrunda aromele, la final adaugam crutoanele si mancam cu pofta....
Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si ouale si am omogenizat. Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, apoi faina cernuta si am subtiat cu...
Se aleg 6-7 cartofi potriviti cu coaja rosie,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se curata de coaja se taie rondele si impreuna cu ceapa de apa,taiata pestisori,se pun in tuci si se calesc cca 15 min.Luam un vas de yena in care punem cartofii cu ceapa,adaugam amestecul de piept de...
Am folosit 1/2 de pui pe care l-am curatat si spalat.Am absorbit apa cu un servetel.Intr-un bol pregatim ''imbracamintea puiului,mustarul cu sare,piper,cimbru,dupa gust ,amestecam cu 5- ml ulei ca pe maioneza.Intr-un vas de yena asezam cartofii taiati rondele mai groase,peste cartofi asezam...
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le...
Desi am tot auzit ca e bine sa nu cureti ciupercile,sa le lasi cu pielita aia alba,ca acolo sunt adunate toate substantele benefice organismului,eu fac exact invers,le curat,am pitici pe creier......Asadar si prin urmare am curatat ciupercutele,le-am rupt coditele,fiind micute le-am lasat...
Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca 20 min.Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem foaie peste care adaugam mere calite si presaram...
Blat:
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in...
Blat:
Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se...
Feliem pieptul de pui si il batem avand grija sa nu-l zdrentuim prea rau,il intindem pe o tava si il saram si piperam.Separat taiem coditele ciupercilor si cateva ciuperci,am oprit 10 ciuperci,restul le-am taiat bucatele.Ceapa verde o taiem si o punem intr-o cratita cu ulei incins,peste...
Ciorba de miel reteta
Portionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il taiem marunt,la fel si ceapa. Cand incepe sa fiarba apa,avem grija sa luam spuma formata ca zeama sa...
Tocana de cartofi cu pui
Spalam pulpa de pui si o taiem in bucatele mai micute.Intr-o cratita incingem ulei si calim puiul,cat sa se rumeneasca pe toate partile.Scoatem bucatele de pui si punem la calit ceapa taiata marunt si cubuletul de knorr,cand a inceput sa se inmoaie adaugam pasta de tomate,lasam sa fiarba 5...
Baby hering cu mujdei si mamaliga
Lasam la dezghetat pestele,il curatam ,spalam si presaram cu sare.Intr-o farfurie amestecam faina,malai si putina sare.Pestele il punem pe un servet sa absoarba apa si apoi ii trecem prin amestecul de faian si malai.Incingem uleiul si asezam pestele in tigaie,prajim pe ambele parti pana se...
Tort Diplomat cu zmeura
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este...
Placinta cu mere si nuca (de post)
Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am...
Cosulete cu ceafa de porc si mozzarella
Aluatul il lasam la dezghetat apoi il impartim in 12 parti egale ,fiecare bucatica o crestam pe margini si o asezam in forme de silicon,eu am pus intai cate o ....am lapsus...hartiute din alea frumoase.....habar n-am cum le zice.....Dupa ce am asezat in forme pregatim umplutura. Taiem ceafa de...
Placinta cu branza si smantana
Lasam foile la temperatura camerei sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam...
Piept de porc la cuptor cu legume si leurda
Pregatim pieptul de porc ,crestam pe partea cu sorici,imbracam in condimente si lasam la frigider cca 12-14 ore.Dupa ce a stat la frigider ,prajim pieptul de porc cate 5 min pe fiecare parte,apoi il asezam intr-un vas de yena ,adaugam o cana cu apa si dam la cuptor pentru 2 ore-2 si 1/2 ore la...
Chec aperitiv
Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de sare si piper, amestecam bine, adaugam ouale si la final mararul tocat marunt. Eu am pus hartie de...
Prajitura cu visine in doua culori
Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi. Blat: Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi...
Cozonac cu crema de nuca
Intr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca 10 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie,peste care turnam restul de lapte...
Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde
Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului...
Prajitura cu foi din albus si nuca
Foile: Albusurile cu praful de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul brut si zaharul vanilat,se mixeaza spuma tare,se adauga si zeama de lamaie.La final se adauga nuca macinata si faina cernuta.Imbracam o tava cu hartie de copt, dimensiuni 35/25 cm,impartim bezeaua in doua parti egale si...
Omleta sau mic dejun de seara
Taiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam doi trei ,stropi de ulei si turnam ''chestia'' aia omogenizata.Cand s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe partea cealalta si...
Strudele cu mere
Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Aluatul:...
Gogosi ineluse
Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min. Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine si...
Savarine
Blat: Intr-un castron punem faina cernuta,in mijloc punem drojdia cu zahar si turnam laptele,nu tot.Separat ouale cu sarea si uleiul le amestecam si apoi le turnam in mijlocul castronului,peste maia.Incepem sa amestecam bine,adaugand si restul de lapte.Omogenizam bine,este un aluat molicel si...
Iahnie de fasole
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf...
Ciorba de fasole boabe-de post
Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem...
Prajitura romburi dulci
Blat: Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu...
Salata cu rosii si crutoane
Maslinele le ''dezbracam'' de samburi, ceapa o taiem rondele iar ardeiul cubulete. Peste ele adaugam rosia taiata mai marunt, sa nu ne ramana-n gat, potrivim de sare, piper si ulei. Amestecam sa se intrepatrunda aromele, la final adaugam crutoanele si mancam cu pofta....
Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare
Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si ouale si am omogenizat. Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, apoi faina cernuta si am subtiat cu...
Cartofi la cuptor
Se aleg 6-7 cartofi potriviti cu coaja rosie,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se curata de coaja se taie rondele si impreuna cu ceapa de apa,taiata pestisori,se pun in tuci si se calesc cca 15 min.Luam un vas de yena in care punem cartofii cu ceapa,adaugam amestecul de piept de...
Pui imbracat in mustar frantuzesc pe pat de cartofi
Am folosit 1/2 de pui pe care l-am curatat si spalat.Am absorbit apa cu un servetel.Intr-un bol pregatim ''imbracamintea puiului,mustarul cu sare,piper,cimbru,dupa gust ,amestecam cu 5- ml ulei ca pe maioneza.Intr-un vas de yena asezam cartofii taiati rondele mai groase,peste cartofi asezam...
Mini amandine
Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le...
Tocanita de ciuperci la tuci
Desi am tot auzit ca e bine sa nu cureti ciupercile,sa le lasi cu pielita aia alba,ca acolo sunt adunate toate substantele benefice organismului,eu fac exact invers,le curat,am pitici pe creier......Asadar si prin urmare am curatat ciupercutele,le-am rupt coditele,fiind micute le-am lasat...
Placinta cu mere-de post
Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca 20 min.Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem foaie peste care adaugam mere calite si presaram...
Prajitura cu mere
Blat: Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in...
Musuroi de cartita cu zmeura
Blat: Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se...
Piept de pui cu ciuperci
Feliem pieptul de pui si il batem avand grija sa nu-l zdrentuim prea rau,il intindem pe o tava si il saram si piperam.Separat taiem coditele ciupercilor si cateva ciuperci,am oprit 10 ciuperci,restul le-am taiat bucatele.Ceapa verde o taiem si o punem intr-o cratita cu ulei incins,peste...