Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Apr 2014 | 11745 vizualizari

 

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut mascarponele ca peste vreo 5 zile cica expira....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Krant
  • 200 g nuci
  • 7 linguri zahar
  • Piure de visine
  • 630 g visine d ela congelator
  • 200 g zahar farin
  • 10 g gelatina
  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala
  • 150 g smantana 40% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Blat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu miscari lente de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni de 23/33 aproximativ,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Krant:

Ardem zaharul,adaugam nuca si amestecam bine sa se prinda zaharul de toata nuca.Se intinde pe un fund uns cu ulei si se lasa la racit.Cand s-a racit o punem in robot si o macinam,nu foarte marunt,potrivit.

Piureu de visine:

Visinele scoase din congelator le punem in blender cu zaharul farin si le mixam bine.Apoi transferam intr-o cratita,punem pe foc si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.Separat hidratam gelatina cu apa rece.Cand a scazut suficient,nici foarte gros ,dar nici prea lichid,lasam la racit cca 15 min,apoi adaugam gelatina si omogenizam.

Crema:

Batem frisca vegetala amestecata cu smantana pana se intareste,adaugam branza mascarpone,la final adaugam krantul maruntit.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul,turnam piureul,oprim 3-4 linguri din el.Peste piureu punem crema,deasupra restul de piureu si cu un bat de frigaruie trasam linii in diferite directii.Se lasa la rece cat mai mult posibil......

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

25.04.2014, 13:27

Delicioasă!

Lia_ 1

25.04.2014, 19:35

si la asta am inghitit in sec. am o gramada de lucru si nu ma mai dau dusa cate ati mai postat

reisnaor_2006 1

15.12.2014, 21:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea