Tort de Paste

de Constelatialeu in Torturi, 19 Apr 2014 | 5895 vizualizari

 

E un tortulet cu blat de nuca si doua creme....decor de sezon..iepurasi coconasi...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema 1

  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 150 g ciocolata neagra 52%cacao
  • 3 linguri smantana 40%grasime

Crema 2

  • 1 cutie mascarpone
  • 300 ml frisca vegetala
  • sirop de cirese amare
  • ornamente din pasta de zahar

Sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase si se topeste zaharul,se adauga nuca si faina si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se incorporeaza albusurile in galbenusuri cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort,18 cm diametrul,cu hartie de copt.Se da forma la cuptorul preincalzit ,e gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a racit bine,eu l-am facut cu o zi inainte,se taie in 4.

Crema 1:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin pana se topeste.Separat se marunteste ciocolata se,amesteca cu smantana si se pune pe foc la topit,sa nu fiarba.Se lasa 10 min apoi se mixeaza cu mixerul la viteza mare cca 10 min.Apoi incorporam ciocolata in unt,putin cate putin.Lasam la rece crema.

Crema 2:

Batem frisca bine ,apoi o amestecam cu branza mascarpone.N-am mai pus zahar pentru ca frisca e dulce.I-am dat o tenta de culoare ,adaugand putin sirop din dulceata de cirese amare.

Sirop:

Apa cu zaharu se fierb,se da la o parte si se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe o farfurie,insiropam,punem un strat din crema 1,apoi foaia 2 insiropata,crema 2,foaia 3 insiropata,crema 1 la final ultima foaie si crema 2.Ornam alternativ cu crema 1 si 2 si apoi din pasta de zahar decupam iepurasi si modelam oua....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

theodorafemme 1

21.04.2014, 13:29

Cum ai facut iepurasii?

Constelatialeu 1

21.04.2014, 14:22

Theodorafemme......am intins pasta de zahar si apoi cu o forma de iepuras am decupat in pasta de zahar...

laura_n 1

23.04.2014, 17:41

ce flumos, cu iepulasi )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste