Cozonac cu nuca,rahat si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 3973 vizualizari

 

De data asta m-am inspirat de la Merisor,doar ca eu am ales sa pun si stafide si rahat......iar mi-a jucat o farsa urata astia de la gaze....poate umbla rusul la butoane...au crescut foarte frumos si la un moment dat s-au lasat putin....in fine,conteaza ca sunt tare gustosi.....

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 75 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 1,700 kg faina
  • 6 linguri smantana 40 % grasime
  • 300 ml ulei
  • 750 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 2 lamai
  • stafide 150 g
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g rahat colorat
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,rahat si stafide:

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia si incepem sa incorporam faina,adaugam si smantana si stafidele iar la final uleiul caldut .Framantam bine pana se dezlipeste coca de pe maini.Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.Cat timp creste coca,pregatim umplutura,batem albusurile spuma cu zaharul,adaugam nuca.rahatul il taiem bucatele mici

Dupa ce a crescut,pregatim formele de cozonac,eu le-am imbracat cu hartie de copt.Impartim coca in patru.Luam O bucata si o impartim in doua.Intindem fiecare parte,o ungem cu umplutura de nuca si punem si bucatele mici de rahat,rulam si apoi impletim cele 2 bucati,asezam in tava si mai lasam la crescut cca 20 min.Ungem fiecare cozonac cu ou batut bine,presaram zahar brun si mac.

Dupa ce au crescut bagam formele la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40-50 min.Facem testul scobitorii,ca sa stim ca sunt copti.

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

albusul nu trebuie batut ca la bezea

3

cand incep sa se rumeneasca punem peste ei o harie sa nu se arda prea rau

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale