Tarta cu fragi si capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Mai 2014 | 5104 vizualizari

 

Pentru ca azi am primit aparatul foto de la reparat ( prietenul la nevoie se cunoaste si ii multumesc),am pus de-o tarta.Aparata foto,este,platou nou este,fragi am cules,capsuni am cumparat.......si-a iesit o tarta....inspirata din ''gradina''Timeei....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Umplutura
  • 1 plic budinca premium vanilie bourbon de la Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 25 g unt
  • Ornat
  • fragi de gradina
  • capsuni
  • 1 pliculet tort-gelee rosu de la Dr.Oetker
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fragi si capsuni:

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa  fie aerat si sa creasca frumos.A m uns cu unt si tapetat cu faina o forma de tarta,am turnat blatul in ea si am pus forma la cuptorul preincalzit,cca 25 min,cand trece testul scobitorii este gata.O lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma si o asezam pe un platou,cu partea scobita in sus.

Crema: Intr-o cratita cu fundul gros punem pragul de budinca,zaharul si laptele,putin cate putin si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem cratita pe foc si cu telul amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam cubuletul de unt.

Turnam compozitia calda peste blatul de tarta,lasam cateva minute si apoi ornam cu fragi si capsuni.La final turnam gelul rosu,pe care l-am fiert pe foc cu zaharul si apa.Se toarna fierbinte,chiar daca curge pe margini nu-i problema,surplusul il dam deoparte sa fie tarta aspectoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fragi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Capsuni si Sufleu de Smantana (Reteta Video)