Ciorba Radauteana

de Constelatialeu in Ciorbe, 30 Apr 2014 | 7422 vizualizari

 

Musai trebuia sa o incerc,ca prea aparea in meniuri si al meu sot mai mereu ii spunea ca a mancat ciorba Radauteana.Ca de ,trebuie sa-mi dea raportul sa vad ce mananca la servici....Ma declar satifacuta,chiar daca mie pieptul de pui nu prea imi place,e prea fad,ramane-n gat.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare cca 700-800 g
  • 1 telina potrivita
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 400 g smantana 40% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri faina
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • otet
  • 1 morcov mic si un ardei capia rosu
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba Radauteana:

Mai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem din nou in oala. Pieptul de pui il taiem fasiute. Morcovul, pastarnacul si patrunjelul le-am taiat cubulete mici. Punem in zeama pieptul de pui taiat si morcovul, pastarnacul si patrunjelul si lasam oala pe foc.

Separat frecam galbenusurile cu faina si smantana, adaugam sare si piper, tragem oala de pe foc si turnam compozitia in oala amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Punem oala din nou pe foc sa mai fiarba 10 min. Pisam usturoiul si il adaugam in ciorba, punem si otet dupa cat vrem de acra si patrunjel taiat marunt. Tragem oala de pe foc si separat calim morcovul ras si ardeiul rosu, pana se inmoaie si apoi il punem in cioarba pentru o culoare frumoasa.

TIPS-URI

1

se poate adauga o crenguta de cimbru si foi de dafin,eu n-am pus ca nu ma impac cu ele in ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
ciorba radauteana