Am facut o inspectie prin camara,pe la borcanele cu dulceturi si gemuri si am constat ca pot sa ies cu ele la vanzare,ca multe am facut.....dar pana sa le vand le fac felul in diverse moduri..acum am ales cornulete......
Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca.
Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Pe fiecare bucatica punem gemul de caise amestecat cu nuca macinata si apoi rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade) cca 30 min sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca sunt gata. Le scoatem din tava si le tavalim cat sunt calde prin zahar farin.
Sunt foarte fragede si delicioase.
1
sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa sa nu se arda cornuletele pe fund....