Dulceata de fragi

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 23 Mai 2014 | 10972 vizualizari

 

O nebunie de culoare,aroma si parfum....migalosi la cules dar merita.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 600 g fragi
  • 250 ml apa
  • un varf de cutit cu sare de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de fragi:

Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient de legata am luat o lingurita din dulceata am pus-o intr-o farfuriara si am lasat sa curga siropul din lingurita,daca picaturile cadeau la interval mai mare asta insemna ca e suficient de legat.Am adaugat sarea de lamaie si am mai alsat 5 min sa fiarba.Apoi am luat cratita de pe foc,am strans spuma care s-a mai format si am pus dulceata in borcanele.Am pus capacul la borcane si le-am invelit cu un prosop,sa se raceasca pana a doua zi,cand le voi depozita in camara.

TIPS-URI

1

n-a fost nevoie sa spal fragutele,care si asa sunt destul de sensibile si fragile....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:55

Trimite si mie vreo dou kg de fragi

Oana 1

25.05.2014, 16:15

Ce bine arata tufa aia cu fragi!! mie poti sa mi-o aduci toata

laura_n 1

26.05.2014, 13:12

nu cred ca exista ceva mai aromat si mai bun...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de fragi