Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI298
Retete

Prajitura cu jeleu de mure

In Dulciuri la 6 Mai 2015

Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece. Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste ciocolata,atentie ,nu trebuie sa dea in clocot,decat sa se incalzeasca cat sa topeasca ciocolata.Se trage...

Prajitura cu mascarpone

In Dulciuri la 1 Mai 2015

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana...

Salata

In Salate la 30 Apr 2015

Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt. Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem mai marunt,la fel si ceapa verde iar morcovul fasioare subtiri. Amestecam toate legumele,mai putin...

Tocana cu pui crescut la curte

In Pui la 29 Apr 2015

Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa...

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

In Dulciuri la 28 Apr 2015

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care...

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde

In Crap / Caras la 27 Apr 2015

Mai intai asteptam sa crape crapul,ca era viu si misca. N-a murit pana am ajuns acasa, asa ca am fost nevoita sa fiu kilaroasa si i-am dat una-n capatana. L-am curatat de solzi, l-am spintecat pe burta si i-am scos maruntaiele, am constatat ca este un EL, avea lapti, buni si aia la prajit....

Sendvis Delaco castigator,''EL si EA''

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2015

Cu atatea bunatati de la Delaco nici nu se putea sa nu iasa sendvisuri aratoase si gustoase, doar ca al meu a fost mai trendy-flendy si a iesit castigator. Totul e atat de simplu cand ai la indemana produse de calitate. Acum chiar e simplu, paine, produse Delaco si putina imaginatie, restul...

Desert prajitura Budapesta

In Dulciuri la 23 Apr 2015

Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile...

Prajitura cu ness si krant

In Dulciuri la 23 Apr 2015

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (24/34) se toarna compozitia in tava si se da tava la...

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

In Torturi la 17 Apr 2015

Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul...

Mini pateuri cu cascaval si branza de oaie

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Intindel aluatul foitaj, dupa ce a fost lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Impartim aluatul in patratele mici, cca 40 mi-au iesit. Apoi radem branza si cascavalul si le framantam cu cele 2 albusuri. Apoi asezam pe fiecare patratel din umplutura.Ungem marginile cu apa, apoi...

Rulada de pastrama cu cabanos

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2015

Am intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o cana de apa peste.Am bagat vasul la cuptor cca 2 ore la foc moderat.Am servit cu mamaliga calda.

Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

In Prajituri la 10 Apr 2015

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai...

Drob invelit in foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2015

Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete. Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final...

Cornulete albe

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o...

Prajitura ''Primavara Florilor"

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma...

Coaste de porc impanate cu carnati

In Mancaruri cu carne la 4 Apr 2015

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat coasta de porc am condimentat-o pe toate partile,am asezat pe lungime bucatile de carnat si am pus si...

Invartita cu mere si nuca

In Dulciuri la 28 Mar 2015

Mai intai pregatim umplutura : Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc si adaugam nuca macinata. Lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul Aluat : Intr-un castron...

Prajitura cu mure si ciocolata

In Prajituri la 25 Mar 2015

Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt ( 43/33 cm) , apoi punem murele pe toata suprafata tavii. Topim ciocolata trilogia impreuna cu smantana apoi o turnam peste mure si lasam sa se raceasca pana preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile impreuna cu un praf de sare...

Tort Kodrit-Kadir

In Torturi la 25 Mar 2015

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se raceasca. Crema : Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat bine,pana zaharul s-a topit,apoi am...

Tarta cu branza de oaie si de vaca

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2015

Radem branza pe razatoarea mica, amestecam cu 3 oua pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul dupa ce s-a dezghetat la temperatura camerei, il intindem putin cu sucitorul si decupam cu o farfurie un blat rotund mai mare decat forma in care coacem tarta, forma are 18 cm. Am folosit o forma de...

Tarta cu spanac si soia

In Mancaruri de post la 20 Mar 2015

Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura. Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa...

Cornulete cu bors

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un...

Orez natur cu ciuperci

In Mancaruri de post la 18 Mar 2015

Intr-un vas de yena am pus uleiul de masline,orezul si am turnat apa,am pus vasul la foc mediu si am lasat sa fiarba pana ascazut apa si orezul a fiert.Separat am ras morcovul,am taiat ceapa marunt,ciupercile le-am curatat si taiat in bucatele potrivite.Am pus tigaia pe foc cu ceapa si morcovul...

Shaorma jumi-juma

In Pui la 17 Mar 2015

Mai intai pregatim partea de legume,taiem marunt varza alba si varza rosie si presaram putina saree deasupra,castravetele il taiem in fasii subtiri,rosia in feliute subtiri.Apoi punem la prajit cei doi cartofi taiati pai,dupa ce s-au prajit ii scoatem pe un servet care absoarbe surplusul de...

Gogosi cu lapte covasit si unt

In Dulciuri la 15 Mar 2015

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia faramitata, am adaugat sarea, zaharul brun si laptele caldut, omogenizam si lasam sa creasca cca 10 minute. Separat punem intr-un castron ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, mixam bine, apoi...

Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

In Dulciuri la 13 Mar 2015

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua,adaugam galbenusurile,untura si restul de lapte si incepem sa...

Tort Dobos

In Torturi la 7 Mar 2015

Crema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si amestecam cu o lingura de lemn,pana incepe sa se incalzeasca,nu trebuie sa fie fierbinte,cat sa fie...

Costita de porc cu rosii, la cuptor

In Porc la 1 Mar 2015

Intr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o lasam sa se linisteasca cca 2 ore. Dupa 2 ore, luam un vas de yena, asezam bucata de costita, adaugam...

Pariziene cu crema patisera

In Dulciuri la 28 Feb 2015

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15 min.Dupa ce a crescut adaugam restul de zahar,coaja de lamaie,untul topit si incepem sa amestecam...

Afisate 1141 - 1170 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

pe 07.10 la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]