Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 5402 vizualizari

 

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tarta
  • 250 g faina
  • 120 g unt cu 80%grasime
  • 50 ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Crema
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 80 g unt cu 80 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic finnesse vanilie bourbon
  • Decor
  • zmeura
  • duociocolata Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si apa rece,omogenizam,formam o coca pe care o invelim in folie alimentara,Dam la frigider pentru cca 15 min.Apoi scoatem coca din frigider o asezam intr-o forma de ceramica,o forma rotunda,unsa cu unt,intindem bine ,pe toata suprafata formei,cat si pe margini,intepam cu o furculita.Deasupra asezam hartie de copt si punem orez .Dam forma la frigider pentru inca 30 min.Apoi bagam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,pentru 15 min,apoi scoatem hartia de copt cu orezul si mai lasam la copt pana se rumeneste bine.

Crema : Intr-o cratita cu fundul dublu punem amidonul,zaharul si galbenusurile si vanilia,cu un tel amestecam bine,apoi diluam cu laptele si punem la fiert,avand grija sa amestecam continuu,sa nu faca cocoloase,pana se ingroasa, apoi adaugam untul.Crema fierbinte o turnam peste crusta de tarta.ornam cu zmeura si ciocolata topita,lasam tarta la racit.Cand s-a racit o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui