Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 6047 vizualizari

 

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tarta
  • 250 g faina
  • 120 g unt cu 80%grasime
  • 50 ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Crema
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 80 g unt cu 80 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic finnesse vanilie bourbon
  • Decor
  • zmeura
  • duociocolata Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si apa rece,omogenizam,formam o coca pe care o invelim in folie alimentara,Dam la frigider pentru cca 15 min.Apoi scoatem coca din frigider o asezam intr-o forma de ceramica,o forma rotunda,unsa cu unt,intindem bine ,pe toata suprafata formei,cat si pe margini,intepam cu o furculita.Deasupra asezam hartie de copt si punem orez .Dam forma la frigider pentru inca 30 min.Apoi bagam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,pentru 15 min,apoi scoatem hartia de copt cu orezul si mai lasam la copt pana se rumeneste bine.

Crema : Intr-o cratita cu fundul dublu punem amidonul,zaharul si galbenusurile si vanilia,cu un tel amestecam bine,apoi diluam cu laptele si punem la fiert,avand grija sa amestecam continuu,sa nu faca cocoloase,pana se ingroasa, apoi adaugam untul.Crema fierbinte o turnam peste crusta de tarta.ornam cu zmeura si ciocolata topita,lasam tarta la racit.Cand s-a racit o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta