Mini clatite cu dovlecel si almette

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Iul 2015 | 3129 vizualizari

 

Daca tot am cules din gradina niste dovlecei,am zis sa fac ceva dulce,ca ciorba ne sta in gat.....

 

INGREDIENTE

  • 150 g almette cu smantana
  • 4 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar brun
  • 650 g dovlecel ras
  • 250 g faina
  • ulei pentru prajit
  • dulceata de zmeura
Portii: 32
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini clatite cu dovlecel si almette:

Mai intai curatam dovlecelul de coaja si de seminte ,apoi il dam pe razatoarea mare,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat,amestecam bine.Apoi adaugam ouale si la final faina cernuta.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga bine,adaugam putin ulei,apoi cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaie,dam ce forma vrem noi,eu le-am facut mai ovale .Le lasam sa se rumeneasca pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta.Le scoatem pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei si le servim simple sau cu dulceata de zmeura ( sau ce alta dulceata doriti).Sunt bune atat calde cat si reci....

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini clatite cu dovlecel si almette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete