Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici posibil, ca de ce sa-mi usurez eu munca,mie imi place munca din aia de Sisif,sa curat o ora la cartofi.....mai sa-mi treaca pofta....
Timpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem. Frunzele de ceapa taiate marunt, ceapa galbena taiata marunt, morcovul, pastranacul si ardeiul taiate cubulete mici. Punem o oala pe foc lasam sa se incinga, adaugam uleiul apoi punem legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le calim cca 10 min.
Dupa aceea adaugam cca 3 l apa si alsam sa dea in clocot, cand a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii, potrivim de sare, mai adaugam 1/2 l apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii. Cand cartofiii au fiert,tragem oala de pe foc, adaugam sare de lamaie, cat vrem de acra sa facem ciorba,apoi mararul tocat si la final batem oul. Se serveste atat calda cat si rece, eu o prefer rece.