Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Anul trecut am baut de la sora mea cea mica,eu n-am apucat sa fac ca se trecuse socul.Reteta o are de la o verisoara.Spun doar atat , e delicios,parfumat,racoros,fix pentru o zi caniculara.
Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se strecoara si se pune siropul in sticle.Se pastreaza la loc racoros, in camara, beci sau frigider. Se consuma cu apa minerala sau sifon, eventual cuburi de gheata, depinde cat de cald iti este. Mi-au iesit cca 4.5 l de sirop. Clar ca nu-l apuca iarna, este prea bun si e fix pentru zile calduroase.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola