Am avut niste scrumbii primite de la un amic, de la Galati si acum le-a venit randul sa se le execut....
Mai intai, se pregateste gratarul, aici s-a ocupat maestru de ceremonii Vali, ca eu aveam alta treaba, nu ca nu m-as pricepe, dar intr-o familie e bine sa te ajuti unul pe altul.....pentru ca am avut la congelator scrumbia, am scos-o cu o zi inainte si am lasat-o in frigider sa se dezghete incet, sa nu o fortam.
Apoi am mai spalat-o si am lasat-o sa se scurga de apa. Am pregatit si legumele. Cand gratarul ( am folosit o placa de la o soba veche, pe care am asezat-o deasupra jarului) a fost incins, am presarat deasupra sare grunjoasa si am asezat scrumbia, am lasat-o sa se friga pe o parte, apoi am intors-o pe partea cealalta, usor sa nu o rupem. Am asezat si legumele la copt, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Dupa ce scrumbia a fost fripta, am asezat-o intr-o tava, am turnat putina apa si am acoperit-o cu o folie de aluminiu, cat timp am curatat legumele si le-am maruntit. Am asezat si legumele peste peste si am mai lasat acoperit pana am facut mamaliga.
Un deliciu pot sa spun, ne-am lins pe degete.