E un tort cadou pentru o tipa faina, ca eu asa fac, ma imprietenesc cu tipe faine....si mai fain este ca are si-o casuta de vacanta la Sinaia ''Casuta Ela'', casuta care-mi este tare draga, nu ezitati sa va cazati acolo, daca va place ceva rustic ...casuta are peste o suta de ani, dar zau ca se tine bine......si casuta si tipa.....:)))) Deci este vorba ca azi isi sarbatoreste ziua de nastere tipa asta faina, o balanta cu simtul umorului dezvoltat si cu spirit de aventura nemasurat, exact cum imi plac mie oamenii....astea fiind zice hai sa descriu ce am prestat, in speranta ca o sa-i placa sarbatoritei nu-mi ramane decat sa ma apuc sa scriu.....
Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Apoi adaugam alunele si migdale macinate si la final faina, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am folosit tava de la aragaz, am pus hartie de copt si am trasat un cerc cu dimensiunea de cca 26 cm, am intins aluatul, foi subtiri, am impartit in asa fel incat sa-mi ajunga pentru 6 foi. Am dat tava la cuptorul preincalzit, atentie se coc foarte repede, se scot din tava si blatul de lucru se uda cu apa rece putin, apoi asezam hartia de copt cu blatul; cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si lunga desprindem blatul de pe foaie, apoi il lasam sa se raceasca. Asa procedam cu fiecare foaie-n parte. Le lasam pana doua zi cand facem cremele si il asamblam.
Crema caramel : Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul la caramelizat pana capata culoarea chihlimbarului, tragem de pe foc si turnam cana cu apa, atentie la aburi sa nu va frigeti. Punem din nou cratita pe foc si lasam pana se topeste tot caramelul. Separat frecam oul cu cele 3 linguri de zahar si cele 3 linguri de faina. Cand siropul este gata, il lasam sa se tempereze 10 min, apoi adaugam peste amestecul de ou, zahar si faina, cu grija sa nu facem cocoloase. Dupa ce am amestecat bine, transferam totul in cratita cu fund dublu si punem la fiert, amestecand continuu pana obtinem o budinca groasa. Tragem de pe foc, incorporam si untul si lasam sa se raceasca bine. Cand e complet racit, adaugam frisca batuta bine, incorporam bine pana obtinem o crema omogena.
Crema de visine : Visinele congelate cu apa calduta si zaharul le punem in blender si obtinem o pasta nu foarte groasa, aceasta pasta o punem intr-o cratita cu fund dublu, clatim recipientul blenderului cu putina apa pe care o turnam in cratita peste pasta de visine, adaugam amidonul cernut si omogenizam. Punem gelatina la hidratat in apa rece, iar cratita cu pasta de visine o punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam si lasam sa se raceasca bine de tot, apoi incorporam 3 linguri de frisca batuta.
Crema pentru imbracat tortul : Intr-un castron de inox rupem ciocolata bucatele, punem castronul pe baie de aburi; cand incepe sa se topeasca ciocolata, adaugam untul si omogenizam, apoi tragem de pe foc si adaugam si frisca lichida, amestecam bine, la final adaugam 4 linguri din crema de visine.
Asamblare ; pe un platou asezam prima foaie peste care intindem crema caramel, asezam foaia a doua si intindem crema de visine, asezam foaia a trei intindem crema caramel, asezam foia a patra si intindem crema de visine, asezam foaia a cincea si intindem crema caramel, apoi asezam ultima foaie si deasupra ornam cu cele doua creme dupa bunul plac. Tortul il imbracam cu crema de ciocolata.