Pai treaba sta in felul urmator, doua fete cucuiete si foarte haioase isi disputa suprematia pentru cele mai bune cornulete si vine a treia sarita de pe fix, adica Eu, le combin retetele, mai adaug si de la mine si scot pe piata niste potcoave norocoase, ca tot ne provoaca Bucatarasul la traznai....:)))) una bucata Mena https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-untura-si-cu-nuca-56166.html, una bucata Ancuta https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html si-o potcoava de la Cleme, sa va poarte noroc....:))))
Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si alunele macinate, am framantat bine, apoi am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore. Dupa doua ore am scos aluatul am format bilute de cca 18 g si apoi am format poctoavele. Le-am asezat in tava si le-am dat la cuptorul preincalzit pana incep s ase rumeneasca putin. Se scot din cuptor si s etavalesc prin zahar farin asa calde, sa se lipeasca zaharul de ele.