Este despre coacaze rosii, cica-s bune pentru slabit sau slabanogi, nu m-am lamurit foarte bine, mai cercetez, pana una alta sunt delicioase-n prajitura asta, langa o cafeluta sau un ce`ai...eu n-am nimic doar zic......
Mai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia.
Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam galbenusurile cu smantana si uleiul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, la final, incorporam bezeaua, cu miscari lente, de jos in sus. Aceasta compozitie o turnam peste coacazele din tava, nivelam si bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si, cu ajutorul altei tavi, rasturnam prajitura, indepartam hartia de copt si presaram deasupra pepite de ciocolata. Lasam sa se raceasca, apoi portionam.