Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Mancaruri de post

Cornulete cu unt de arahide

In Mancaruri de post la 13 Mar 2015

Ia o lingura zahar si freaca drojdia cu ea. Mixeaza zaharul cu untul de arahide. Adauga vinul,vanilia ,drojdia si jumatate din cantitatea de  faina. Intreaga compozitie o pui intr-un vas de framantat. Framanta bine adaugand si cealalta jumatate de faina. Lasa aluatul 15 minute...

Chifle cu avocado si seminte de floarea soarelui

In Mancaruri de post la 22 Iul 2014

Intr-un vas de framantat se pune faina. Avocado se curatat de coaja si i se scoate samburele. Il punem intr-un castronel si il pasam cu o furculita. Facem o gropita  in mijlocul  fainii in care  punem :zaharul ,sarea, avocado sfarmant,drojdia si apa calda. Cand nu se...

Chiftelute din legume

In Mancaruri de post la 18 Iul 2014

Dovlecelul,cartofii,morcovul,ardeiul se curata,spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa,usturoiul si patrunjelul se curata spala si toaca marunt(eu le-am maruntit in blender). Toate ingredientele se pun intr-un castron,se adauga...

Cartofi noi la cuptor

In Mancaruri de post la 16 Mai 2014

Cartofii se curata,spala si se taie in 4 sau se lasa intregi daca sunt mici. Usturoiul se curata,spala si se taie grosier. Mararul spalat ,curatat de codite se taie grosier. In blender se pun usturoiul,mararul,,oregano,sare si piper si uleiul. La tinem in blender pana se...

Orez cu stevie

In Mancaruri de post la 2 Apr 2014

Ceapa se curata,sapal si toaca marunt. Intr-o cratita sau tigaie adanca ,pune uleiul si caleste ceapa timp de 2-3 minute. Stevia curatata de nervura principala,se spala se se opareste. Cand este fiarta se scurge de apa,se toaca marunt.Atentie!Apa in care a fiert stevia nu se arunca....

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Mar 2014

Ceapa se curata se spala ,se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga ciupercile saplate,curatate si tocate. Se calesc impreuna timp de 10 minute,apoi se adauga pasta de tomate. Dupa ce fierb impereuna inca 10 minute ,adaugam Baza Mirodenia, adaugam...

Orez cu praz si masline

In Mancaruri de post la 3 Mar 2014

Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins. Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz. Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute. Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se...

Ghiveci cu ardei copt

In Mancaruri de post la 14 Feb 2014

Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei. Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa. Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele. Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat...

Ardei umplut cu orez

In Mancaruri de post la 8 Dec 2013

Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat. Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei. Ceapa tocata se adauga peste ulei si se lasa pe foc 3-4 minute,dupa care turnam o ceasca apa calda pentru a o inabusi....

Mancare cu fasole verde

In Mancaruri de post la 25 Noi 2013

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa impreuna cu o ceasca cu apa ,pentru a se inabusi. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga fasolea si 250 ml. apa. Fierbem pana fasolea este fiarta,cam 20 minute. Se adauga sucul de rosii si lasam la...

Tarta aperitiv cu ciuperci

In Mancaruri de post la 19 Noi 2013

Cartofii si morcovul se curata si se pun la fiert. Cand sunt fierti se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Ciupercile spalate,curatate le-am dat prin blender. Ceapa se toaca marunt. Patrunjelul spalat se toaca marunt. Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca bine....

Mancare cu linte

In Mancaruri de post la 8 Noi 2013

Lintea am pus-o la inmuiat de dimineata,schimband apa de doua ori. Ceapa,morcovul si telina le-am maruntit si le-am pus la inabusit. Cand ceapa a devenit sticloasa,am adaugat uleiul si o cana de apa,lasand la fiert. Cand legumele au fost aproape fierte se adauga lintea. Acoperim...

Varza fiarta

In Mancaruri de post la 20 Oct 2013

Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare. Varza se toaca subtire sau se da prin robot. Cand apa clocoteste punem varza taiata. In timp ce taiem varza o punem la fiert. Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si...

Mancare cu dovlecei si ardei copt

In Mancaruri de post la 23 Aug 2013

Ardeii se pun la copt.(eu am avut ardeiul copt) Dovlecelul se curata de coaja,se spala si se taie rondele. Il punem la prajit in tigaia Dyr Cooker. Ceapa se curata,se spala si se taie marunt. Intr-o cratita potrivita pentru 3 portii si pune o ceasca de apa(cam 200 ml.) Punem ceapa...

Cartofi cu oregano

In Mancaruri de post la 29 Mai 2013

Cartofii se spala,se curata de coaja sau se lasa cu coaja. Se spala bine si se pun intr-un castron. 2 linguri ulei de masline,sare,piper si oregano se amesteca intr-un bol. Acest amestec se toarna peste cortofi si se amsteca,cu mana. Tava se unge cu lingura de ulei ramasa,se rastoarna...

Dovlecei cu sos de usturoi

In Mancaruri de post la 17 Mai 2013

Dovleceii se spala,se taie rondele sau pe lungime. Am pus pe foc tigaia "minune" ,iar cand s-a incins am pus dovleceii. Au stat la fript ca, 5-7 minute pe fiecare parte. I-am facut in doua ture,ca n-am avut doua tigai;) Sosul de usturoi:firele de usturoi curatate,spalate si...

Cosulete umplute cu soia Inedit si legume

In Mancaruri de post la 25 Apr 2013

Intai ne ocupam de aluatul pentru cosulete. Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat. Aluatul este elastic si nu foarte tare. Il lacoperim cu un prosop si il lasam la dospit jumatate de ora. Umpultura: Punem soia intr-un castron si peste ea turnam apa fiarta....

Mancare de cartofi cu masline

In Mancaruri de post la 24 Apr 2013

Ceapa se curata,spala si se toaca marunt. Punem pe foc o cratita cu apa, 200 ml, si cand incepe sa fiarba adaugam ceapa. O lasam la inabusit 10 minute. Cartofii curatati, spalati, taiati in cuburi ii adaugam peste ceapa.  Se adauga inca 200 ml apa.  Lasam la fiert circa...

Rulada cu vinete

In Mancaruri de post la 12 Apr 2013

Intai ne ocupam de aluat. Din ingredientele mentionate framantam un aluat si-l lasam la dospit. Cat se dospeste aluatul pregatim umplutura. Ceapa curatata,saplata si tocata marunt se pune la inabusit cu uleiul si 50 ml. apa. Cand ceapa este sticloasa se adauga vinetele. Se calesc impreuna pana...

Cartofi umpluti cu soia" Inedit"

In Mancaruri de post la 3 Apr 2013

Soia se pune intr-un castron si se opareste circa 10 min. Ceapa se curata,se toaca si se inabuse cu 1 lingura de ulei si 2 linguri apa. Cand ceapa este sticloasa,se adauga soia scursa si se mai lasa pe foc 5 min.. Se stinge focul.se adauga o lingura suc de rosii,marar tocat,sare,piper...

Chec de post by Laura

In Mancaruri de post la 28 Mar 2013

Se amesteca toate ingredientele (mai putin cacao) intr-un bol cu mixerul. Compozitia se desparte in doua. Intr-una din compozitii se pune cacao si se amesteca bine pentru incorporare. Tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt. Compozitia de pune in mijlocul tavii alternativ:o...

Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele. Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat. Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender Prazul se curata,se spala si se toaca marunt. Orezul se spala si se...

Mic dejun "inedit"

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Din franzela se taie 3 felii pe care se pun feliile de branza sau pate vegetal. Se orneaza dupa gust si posibilitati. Cafeaua se prepara dupa preferinta. Fructul folosit este la latitudinea fiecaruia.

Impletita cu praz

In Mancaruri de post la 21 Mar 2013

Prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul si se inabuse prazul. Peste praz se pune in tigaie si o ceasca de apa (50ml.) Se lasa la inabusit pana devine mai moale. Se ia de pe foc se asezoneaza cu sare,piper si boia. Patrunjelul tocat marunt se...

Urzici

In Mancaruri de post la 12 Mar 2013

Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun  urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 13 Feb 2013

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa. Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste. Tot acum se une si cartoful...

Tocanita cu ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Noi 2012

Ceapa,morcovul,ardeiul se spala si se pun in belder la maruntit. Intr-o creatita de 1/12 l se pune apa la fiert. Cand apa da in clocot se pun legumele la fiert. Ciupercile se spala si se taie marunt.Se pun peste legumele aproape fierte. Cand au fiert ciupercile se pune sucul de rosii...

Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale

In Mancaruri de post la 18 Noi 2012

Pentru inceput am pus migdalele in  cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin. Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie...

Chifle cu usturoi si masline

In Mancaruri de post la 18 Noi 2012

Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale. Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o...

Salata de vinete cu dovlecei si ardei copt

In Mancaruri de post la 29 Iul 2012

Vinetele se coc si se curata. Dovlecelul se taie in cuburi si se fierbe. Ardeiul se coace si apoi se curata. Ceapa tocata marunt. Patrunjelul spalat si tocat. Toate acestea se pun in blender, cu ulei, si se amesteca bine.

Afisate 31 - 60 din 70 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]