Ce pot sa va spun? Ardeiul umplut cu orez imi place foarte mult! Asa ca...m-am apucat de treaba ;)
Ardeii se scot din congelator si se lasa la decongelat.
Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie sau ce vas doriti,se pun la incins 2 linguri ulei.
Ceapa tocata se adauga peste ulei si se lasa pe foc 3-4 minute,dupa care turnam o ceasca apa calda pentru a o inabusi.
Morcovul se curata,spala si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem morcovul peste ceapa .
Orezul se spala si se adauga si el in vas.
Lasam totul la fiertcam 10 minute..Daca este nevoie mai adaugam apa calda.
Condimentam compozitia si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit ,adauga o legatura de marar tocasi o lingurita de Baza Mirodenia (Fuchs).
Cu ajutorul unei linguri se umplu ardeii si se pun intr-o cratita.
Toaca marunt o ceapa si pune-o la inabusit cu o lingura de ulei si 50 ml. apa.
Cand ceapa s-a inmuiat adauga 300ml. apa lasa sa fiarba cateva clocote(2-3)si o turnam peste ardei.
Totul se pune la fiert pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert bine ceapa adauga sucul de rosii si lasa sa fiarba la foc moale.
Asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt.