Hai la trufandaleee! Astazi am fost in piata si erau foarte multe urzici.Nu m-am putut abtine si am cumparat o jumatate de kilogram. Am curatat la ele o ora,dar la final a iesit o mancare foarte buna si sanatoasa! Va invit la o portie sa va convingeti!
Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se toaca in blender. Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri ulei de masline si ceapa.Se caleste putin,pana devine sticloasa.Peste ceapa se pun urzicilesi se calesc impreuna cu ceapa.Din cand in cand se toarne cate putina zeama de urzici.Pentru a le omogeniza bine am pus o lingurita de faina.Cand faina este fiarta se asezoneaza cu sare,piper,chili si usturoi dupa gust.
Se servesc calde cu sau fara mamaliguta.
1
Dupa ce se curata se spala in 2-3 ape.