De ceva vreme in statea gandul la o varza .Asa ca m-am apucat de treaba.
Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare.
Varza se toaca subtire sau se da prin robot.
Cand apa clocoteste punem varza taiata.
In timp ce taiem varza o punem la fiert.
Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si marar.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc moale.
Cand zeama din oala a mai scazut, luam capacul,adaugam rosiile taiate marunt ,praful de cimbru si piperul boabe.
Lasam la fiert pana scade zeama aproape de tot.
Stingem focul si punem mararul verde tocat marunt.
Am servit cu mamaliga calda si ceva carnita.
1
pentru cine doreste se poate pune si boia de ardei iute.
2
se poate pregati si fara crengutele uscate de cimbru si marar