Cosuletele cu soia Inedit si legume au iesit o bunatate!
Cosulete:
Umplutura:
Intai ne ocupam de aluatul pentru cosulete.
Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat.
Aluatul este elastic si nu foarte tare.
Il lacoperim cu un prosop si il lasam la dospit jumatate de ora.
Umpultura:
Punem soia intr-un castron si peste ea turnam apa fiarta.
O lasam la umflat cam 15 minute.
O punem la scurs intr-o strecuratoare.
cand este scursa bine o mai stoarcem putin si o lasam in castron.
Ceapa spalata si curatata de radacina si frunzele uscate se toaca marunt .O punem la calit intr-o tigaie in care am pus uleiul la incalzit.
Celelalt legume le curatam si le tocam in blender.Le-am pus in urmatoarea ordine:ciuperci,morcov,teleina si radacina de patrunjel.
Dupa cateva minute( 10 minute) se adauga soia.
Lasam la calit inca 10-15 minute ,adaugam sucul de rosii si ma tinem pe foc 5 minute.
Stingem focul potrivim de sare si piper,apoi adaugam mararul tocat marunt.
Cat se raceste umplutura pregatim formele.
Ungem formele cu ulei.
Aluatul il impartim in 4.
Luam o parte si o intindem cu mana pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu ulei.
Fiecare forma este imbracata in aluat. punem umplutura si tragem marginile aluatului peste umplutura.
Se baga formele in cuptorul incins la 170 grade pentru 40-45 minute.
Se servesc cu salata verde sua muraturi.