Am tot facut sarmale de post cu ceapa si mi-am zis sa incerc si cu praz.Mi se par mai dulci.
Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele.
Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat.
Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender
Prazul se curata,se spala si se toaca marunt.
Orezul se spala si se pune intr-un bol.
Peste orez se pun:prazul,morcovul,soia(scursa,daca a mai ramas apa),sare,piper,cimbru si 1 lingura suc de rosii.
Toate aceste se amesteca bine.
Frunza se varza se pune pe mana sau tocator,se adauga compozitia cu orez,se infasoara,formandu-se sarmaua.
Intr-o cratita de 3 l. se pune varza tocata,foaia de dafin,2 linguri suc de rosii,uleiul apoi se aseaza sarmalele.
In cratita,peste sarmale se toarna apa fiarta cat sa le acopere si inca 2 cm. peste.
Se fierb la foc potrivit.
Sunt gata cand atat varza cat si compozitia sunt fierte.
1
Din cand in cand se mai toarna apa calda peste sarmale.
2
Cratita se ia de pe foc si se misca circular(stanga-dreapta) pentru a nu se prinde si afuma.