Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"

de Bunica in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 6955 vizualizari

 

Am tot facut sarmale de post cu ceapa si mi-am zis sa incerc si cu praz.Mi se par mai dulci.

 

INGREDIENTE

  • 100 g. soia granulata Inedit
  • 200 g. orez
  • O bucata praz 350 g.
  • 1 morcov
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 linguri suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu praz si soia "Inedit":

Foile de varza se desfac si li se taie cotoarele.

Soia se pune intr-un castron,iar peste ea se toarna apa fiarta,lasandu-se 15-20 minute la inmuiat.

Morcovul se curata,se spala si se toaca marunt la cutit sau blender

Prazul se curata,se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala si se pune intr-un bol.

Peste orez se pun:prazul,morcovul,soia(scursa,daca a mai ramas apa),sare,piper,cimbru si 1 lingura suc de rosii.

Toate aceste se amesteca bine.

Frunza se varza se pune pe mana sau tocator,se adauga compozitia cu orez,se infasoara,formandu-se sarmaua.

Intr-o cratita de 3 l. se pune varza tocata,foaia de dafin,2 linguri suc de rosii,uleiul apoi se aseaza sarmalele.

In cratita,peste sarmale  se toarna apa fiarta cat sa le acopere si inca 2 cm. peste.

Se fierb la foc potrivit.

Sunt gata cand atat varza cat si compozitia sunt fierte.

 

TIPS-URI

1

Din cand in cand se mai toarna apa calda peste sarmale.

2

Cratita se ia de pe foc si se misca circular(stanga-dreapta) pentru a nu se prinde si afuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu ciuperci si spanac