Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

de madi_marin in Prajituri, 19 Iul 2012 | 17810 vizualizari

 

O combinaţie minunată de foi fragede cu nucă şi o deliciosă şi fină cremă de ciocolată cu rom.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 foi 25/35 cm:

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu lapte
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă rasă amoniac
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • făină cât cuprinde

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de nes

Ornat:

  • 100 g nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom:

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se esenţa de rom. Se păstrează la rece.

Pentru foi : se pun la foc mic oul, zahărul, untul, laptele, esenţa şi mierea. Când toate s-au topit, se toarnă într-un castron încăpător. Se adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina cât să obţinem un aluat potrivit de tare şi nelipicios.

Aluatul se cântăreşte şi se împarte în 4 bucăţi egale. Tava 25/35 se încălzeşte în cuptor pentru ca prima foaie să se poată întinde uşor pe fundul ei uns cu unt. Se coc pe rând cam 7 minute, ungând de fiecare data fundul tăvii cu unt. Se pun la răcit pe hârtii separate.

Montare: straturi alternative de foi şi cremă, iar deasupra un strat subţire de cremă presărată cu nucă măcinată.

Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

20.07.2012, 13:01

Ce frumusete de prajitura ai facut...

annemarry 1

26.12.2012, 10:51

ce bine arataa la favorite cu ea

babi5 1

12.02.2013, 18:36

Buna prajiturica si nu este chiar asa. de costisitoare .felicitari ..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "O noapte la Venetia"