Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Ciorba de peste

In Supe/Ciorbe la 26 Sep 2009

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert. Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga   rosiile blenduite (maruntite la blender)si dupa cateva clocote  zeama de varza. Dupa ce a dat un clocot se adauga pestele si...

Mancare de fasole verde cu pulpa de manzat

In Vita la 24 Sep 2009

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce a dat 2-3 clocote se varsa apa , se spala carnea si se pune iar la fiert. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se pune fasolea ,care a fost fiarta separat si sucul...

Gogonele in saramura

In Muraturi la 23 Sep 2009

Se spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau radacina si 2 bucatele de hrean. Peste toate acestea se toarna saramura (o lingura de sare la 1 l....

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2009

Se aleg gutui sanatoase si coapte. Se sterg de puf, se spala si se curata de coaja. Se taie in cubulete si se pune o farfurie adanca plina cu varf de cubulete intr-o cratia in care s-a facut un sirop din 1 kg. zahar si 750 ml.apa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand spuma se aduna la...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2009

Se sterg gutuile cu o carpa de puful de pe ele. Se taie in sferturi, se pun intr-o cratita alaturi de mere taiate si ele tot in sferturi. Peste fructe se pun 2l. de apa si se lasa sa fiarba circa o ora la foc mic.Cand gutuile s-au inmuiat (incat intra batul de chibrit in ele) se ...

Dulceata de patlagute verzi

In Dulceata / Gem la 22 Sep 2009

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4...

Piept de gasca, cu masline si lamaie

In Mancaruri cu carne la 21 Sep 2009

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca. Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert....

Zacusca

In Zacusca la 21 Sep 2009

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date...

Gogosari in otet

In Muraturi la 11 Sep 2009

Se spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10l. Se amesteca sarea cu zaharul si se pune peste gogosarul taiat. Se amesteca bine cu mana si se acopera cu un capac. Se lasa 24 de ore,ca sa-si lase un suc. Se scoate gogosarul si se pune in borcane de marimi...

Gogosari la cuptor

In Conserve la 11 Sep 2009

Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava. 12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului. In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2009

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se impaneaza cu coaja de lamaie si se pun la fiert...

Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna

In Conserve la 11 Sep 2009

Se curata vinetele pe lungime (1cm da, unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute.  In acest timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se spala si se lasa la scurs. Se spala apoi vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron. Se...

Ketchup

In Conserve la 9 Sep 2009

Se dau rosiile prin storcator, se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga: otetul, mustarul, piperul, chili, boiaua de ardei, boabele de mustar, zaharul ,sare si cuisoarele. Se fierbe in continuare pana se obtine consistenta dorita. Din aceste cantitati am facut 1 kg. de ketchup.

Pipirighei Tinghisiti

In Mancaruri de post la 9 Sep 2009

Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 min. Apoi se adauga sare, piper, zahar,1 foaie...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 7 Sep 2009

Se spala ardeiul, se curata de frunze si de partile vatamate si se taie rondele( mai mici ,mai mari dupa preferinta). Se pun bucatile de ardei in borcan . In fiecare borcan se pun cate 2 bucatele de hrean , cateva boabe de piper si frunze de telina.si o bucatica de foaie de dafin.boabe de...

Alivenci

In Prajituri la 26 Aug 2009

Albusurile se bat spuma. Se amesteca toate celelalte ingrediente, apoi se adauga albusurile amestecandu-se usor. Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace la foc potrivit pana se intareste compozitia (dar nu prea mult).

Tarta cu nectarine

In Prajituri la 21 Aug 2009

Se unge tava cu unt, se presara cu zahar , se pun nectarinele taiate felii si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si apoi se toarna aluatul . Aluatul: Se freaca galbenusurile cu uleiul (turnat putin cate putin) pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat...

File de cod cu cartofi si tarhon

In Peste la 21 Aug 2009

Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se  pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai...

Ardei copt pentru iarna

In Muraturi la 21 Aug 2009

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din: 0,500 ml. apa 0,250 ml. otet 0,250 ml. ulei 1 lingura de sare 2 linguri de zahar Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit. Se aseaza ardeii in borcan si...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 30 Iul 2009

Se spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul. Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate cratita si se mesteca in compozitie. Este gata cand scade la jumatate cantitatea pusa la inceput in...

Bascute cu branza sau cu gem

In Dulciuri la 30 Iul 2009

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa...

Sfecla rosie in otet

In Muraturi la 27 Iul 2009

Se ia o sfecla rosie, se curata, se taie cuburi sau batoane. Se aseaza in borcan peste care se toarna solutia. Solutia: -o parte otet -2 parti apa -1 lingura de sare la litru de lichid -2 linguri de zahar la litru de lichid Se fierbe pana se topesc sarea  si zaharul si...

Sirop de afine

In Sirop / Compot la 26 Iul 2009

Se spala afinele intr-o strecuratoare, se pun intr-o cratita, iar peste ele se pune 500g. zahar si se lasa 24 ore sa-si lase sirop. Se scurge siropul obtinut si iei o masura.La o masura de sirop se pun 2 masuri de zahar.Toata compozitia se pune intr-un borcan sau o cratita(ce ai la indemana si...

Sarlota cu fructe de sezon

In Prajituri la 26 Iul 2009

Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta. Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam...

Castraveti in otet bulgaresti

In Muraturi la 23 Iul 2009

Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:  10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa gust,se poate si fara),1 lingurita boabe de...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 17 Iul 2009

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot. Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin. Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se...

Prăjitură televizor

In Prajituri la 13 Iul 2009

Blatul1 Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se  întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor. Blatul 2 4 albuşuri bătute spumă...

Rulada de pui

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Se face un aluat de clatite din: 2ouă, 1 cană de făină, 200 ml. lapte, 100 ml. apa, sare, 100 ml. ulei. Se amestecă toate ingredientele, se lasă 15 min. sa se odihnească si se fac apoi clatitele. Atentie! Clătitele să fie mai groase. Umplutura Se taie pieptul de pui în...

Chec in trei culori

In Prajituri la 13 Iul 2009

Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile, untul,faina, zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. Una ramane galbena, alta se amesteca,cu cacao,iar ultima cu spuma de la dulceata. Se pune in tava de chec dupa cum urmeaza: compozitia cu cacao, simpla, cu spuma de dulceata. Se...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 12 Iul 2009

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere. Se fierb la foc potrivit  amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita. La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in...

Afisate 601 - 630 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]