Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .
Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:
0,500 ml. apa
0,250 ml. otet
0,250 ml. ulei
1 lingura de sare
2 linguri de zahar
Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.
1
din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.
2
s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz
3
dupa ce se capseaza borcanul , nu se mai sterilizeaza. Eu am pus ardei cu cotoare si codita , dar si fara cotoare, curatati de samburi.