Sirop de afine

de Bunica in Sirop / Compot, 26 Iul 2009 | 29557 vizualizari

Sirop de afine

 

Este placut la gust si foarte sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. afine
  • 1-3 kg zahar
  •  2 lamai
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de afine:

Se spala afinele intr-o strecuratoare, se pun intr-o cratita, iar peste ele se pune 500g. zahar si se lasa 24 ore sa-si lase sirop.

Se scurge siropul obtinut si iei o masura.La o masura de sirop se pun 2 masuri de zahar.Toata compozitia se pune intr-un borcan sau o cratita(ce ai la indemana si poti sa te debarasezi de ea 2 zile). Peste aceasta compozitie se adauga zeama de la 2 lamai. In acest interval se mai amesteca din cand in cand. poate sa dureze 2 zile sau 3, dupa cum se topeste zaharul.

Cand zaharul s-a topit se pune in sticle se capseaza sau se insurubeaza bine capacul.

TIPS-URI

1

Am vazut in piata siropul scurs de la afine direct de vanzatori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri