Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2009

Se fac 8 foi de clatita. Se caleste in ulei ceapa,se adauga legumele,sarea, piperul,cimbrul si mararul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga carnea. Intreaga compozitie se imparte in 8 parti si se intinde pe folile de clatita . Peste carne se pune oul taiat marunt. Se ruleaza, se...

Palmieri ca la Nisa

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2009

Se curata maslinele si se taie marunt. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca....

Ciorba de praz

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2009

Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta  rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15 minute, se adauga sucul de rosii, apoi zeama de varza si fidea la sfarsit. Dupa ce a dat cateva...

Omul de zapada

In Prajituri la 6 Dec 2009

Tot ce a ramas de la blatul bradutului se amesteca impreuna cu siropul si crema. Pe un platou mic se formeaza omul de zapada, se rade ciocolata alba deasupra si se orneaza.

Tort Bradul de Craciun

In Torturi la 6 Dec 2009

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu zaharul pana stau pe tel, se adauga galbenusurile mixand in continuare. Se adauga faina amestecand usor cu lingura de jos in sus, apoi nuca si aromele. Blatul se pune intr-o tava ( 25/ 35) tapetata cu hartie de copt unsa...

Mancare de spanac

In Mancaruri de post la 6 Dec 2009

Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se pune la fiert intr-o cratita de 2l. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga spanacul si se lasa la fiert 15-20 min. Apoi se adauga sucul de rosii, sarea ,  piperul si uleiul.Se fierbe la foc potrivit 10 min. se adauga jumatatea de lamaie...

Saleuri a la Bunica

In Prajituri la 29 Noi 2009

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte. Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute. Apoi se intinde o foaie din coca, se...

Prajiturele de Craciun

In Prajituri la 28 Noi 2009

Se mixeaza untul cu zaharul pina ce se face o pasta, apoi se adauga galbenusurile de la cele 2 oua (nu aruncati albusurile), aromele, mixind in continuare. Se pune si faina, toata cantitatea, si se mixeaza pina se face aluatul. Aluatul se intinde ca o foaie de0,5 cm. grosime si se taie cu...

Paleuri saltarete

In Prajituri la 27 Noi 2009

Se bat  albusurile impreuna cu zaharul ,pana stau pe tel. Apoi se adauga galbenusurile,uleiul faina si aromele si se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o punga de plastic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Fiecare le decoreaza dupa imaginatia pe care o are...

Pateute de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Se toaca ceapa marunt, se caleste putin, pana devine sticloasa, se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, marar si se lasa 5-10 minute la inabusit. Cascavalul si sunca se taie fasii. Se intinde aluatul, se decupeaza figurinele pe care le doresti, se pun ciupercile , cascavalul si...

Lebarvursti de casa

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi. Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea,...

Aperitiv caltabosi

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti. Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut. Compozitia: Se dau carnea...

Toba de casa pentru Craciun

In Mezel de casa la 15 Noi 2009

Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora. Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici,...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 14 Noi 2009

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de burta Se spala burta si osul. Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta impreuna cu osul. Dupa ce da in 2-3 clocote se arunca si aceasta apa. Apoi, burta si osul se pun la fiert...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2009

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert alturi de pieptul de pui. Cat se fierb acestea se toaca marunt castravetii si se lasa la scurs. Se face maioneza. Cand s-au fiert cartoifii se taie cubulete.Daca se poate cartofii sa fie cat mai fierbinti si se amesteca , cu maioneza. Se taie in...

Placinta cu mere

In Prajituri la 2 Noi 2009

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul. Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare...

Sardine la cuptor

In Peste la 18 Oct 2009

Am curatat sardinele de solzi si maruntaie, le-am spalat bine si le-am aliniat in tava. Am adaugat printre ele patrujelul tocat marunt, usturoiul, sarea, oregano si piperul. Le-am stropit apoi cu ulei de masline si sucul de la lamiie si portocala. Le-am bagat la cuptor pentru 20-25 de minute.

Ciorba de curcan

In Supe/Ciorbe la 17 Oct 2009

Se spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa cateva clocote se pun rosiile sau sucul de rosii.apoi zeama de...

Prajitura cu crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Oct 2009

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul ,  faina si aromele. Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face...

Biscuiti de casa

In Prajituri la 10 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul ,laptele, amoniacul stins cu zeama de lamaie, aromele si faina. Se pune aluatul pe planseta si se framanta pana obtinem un aluat vartos. Se imparte coca in doua ,o parte amestecandu-se cu cacao. Se combina coca...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 6 Oct 2009

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec). Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea). Cat...

Minipateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2009

Se desface foietajul, se intinde si se taie sub forma de patrat cu latura de6 cm. In mijlocul patratului se pune branza ,se pliaza si se pun in tava. Se baga in cuptorul incins circa 20 min.

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 3 Oct 2009

Se sterg gutuile de puf, se taie in bucati si se dau pe razatoare mare(la robot). Se face un sirop usor legat din: 1 kg. zahar si 500 ml. apa. Se pun gutuile rase si se fierb la foc iute 20 min. si apoi inca 30 min. la foc potrivit.

Perisoare de curcan cu marar

In Curcan la 3 Oct 2009

Carnea de curcan tocata se amesteca imreuna cu: ceapa, morcovul, rad. de patrunjel si condimentele ( sare, piper, cimbru, 1 lingura de ulei,1 lingurita de pasta de rosii, jumatate legatura de marar tocat marunt). Se fac perisoare, se dau prin marar si se pun intr-un vas termo rezistent. Se...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 2 Oct 2009

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se presara nuca macinata pe toata suprafata...

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 1 Oct 2009

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta. Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza. Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2009

Se aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate. Se pun intr-o cratita de 6 l.  astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele. Cratita se baga in cuptorul aragazului la foc potrivit. Din cand in cand se mesteca in gem pentru a nu se lipi,...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 30 Sep 2009

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane . Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati . In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.  Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute...

Varza murata pentru iarna

In Muraturi la 27 Sep 2009

Curat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un...

Varza murata pentru ciorbe

In Muraturi la 27 Sep 2009

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi...

Afisate 571 - 600 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]