Dulceata de afine

de Bunica in Dulceata / Gem, 12 Iul 2009 | 22861 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit  amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

TIPS-URI

1

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita (vezi foto mic).

2

Pentru ca dulceata si gemul sa nu faca mucegai deasupra, in borcan, se presara inainte de capsare un strat fin de scortisoara peste compozitia din borcan - vezi foto mic). Scortisoara se pune cind dulceata s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.07.2009, 19:07

Viky, ce nu-ti este clar la reteta?

Oana 1

26.07.2009, 22:47

Viky, exact la reteta de dulceata de afine ai nimerit e cat se poate de explicita! Succes in realizarea ei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de fructe asortate