Pentru Islere sunt mai multe variante de retete. Va voi prezenta reteta preluata de la verisoara mea din Campulung la Tisa, Maramures!
Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda mica. Se pun la copt in tava tapetata cu foaie de pergament in cuptorul preincins cca. 20 de minute.
Pentru crema se freca bine untul cu zaharul tos pana se omogenizeaza bine. Atentie trebuie sa se simta cristalele de zahar in crema.
Se unesc islere cate doua cu crema de unt, se rostogolesc prin nuca macinata si se aseaza pe o tava. Glazura se toarna peste islere si se lasa la rece pana a doua zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile inainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari.
Pofta buna!