Cand am cumparat carnea pentru Craciun, am gasit la macelarie o bucata de carne cu putin os .Era in vitrina alaturi de capul de piept. Era frumos impanata, cu putin zgarci,ce sa mai lungesc vorba......................."tanam buna"pentru facut kaiser.
Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert).
Se pune in vasul de fiert.
Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper.
Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne.
Intre timp se curata si piseaza usturoiul.
Se face un mujde foarte concentrat.
Cand carnea este fiarta,se scurge vinul in care a fiert si se toarna deasupra mujdeiul.
Se lasa in mujdei 5-6 ore ,dupa care se scoate si se lasa la scurs.
Eu am legat -o cu ata si am agatat-o la fereastra pana dimineata.
Cand este bine scursa se da cu boia de ardei.