Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci

de Bunica in Pui, 16 Feb 2014 | 4081 vizualizari

 

Ieri am achizitionat un vas din Metro.Si cum era firesc trebuia probat:)))Asa ca astazi am trecut la treaba.Este foarte bun pentru mine ,care gatesc putin;)

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 140 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • o lingura zahar
  • 1 lingura suc de rosii
  • 100 ml. vin
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci:

Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin.

Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele.

Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit  cu o lingura de ulei.

Cand ceapa este translucida se toarna marinata amestecand repede.

Se caleste pana cand scade zeama.

Lasa ceapa la racit.
Ciupercile scoase din cutie se pun la scurs.

Luam un vas de ceramica si il ungem cu o lingura ulei de masline.

Pieptul de pui spalat se feliaza cat mai subtire.

Fiecare bucata de piept se condimenteaza cu Baza Mirodenia.

Intindem o bucata de piept de pui,punem pe ea o lingurita de ceapa si una de ciuperci.

Rulam cat mai strans si-l punem in vas.

Procedam la fel pana terminam carnea.

Deasupra se penr sucul de rosii si 50 ml. vin (ramas)

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumeneste .

Se serveste cu garnitura dorita.Eu l-am servit cu cus cus.

 

 

TIPS-URI

1

A nu se pleca de langa aragaz in momentul caramelizarii cepei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bunica 1

16.02.2014, 21:29

Timea,ciupercile le dam Menei)

PapaVio 1

22.02.2014, 16:48

Wau ce foame,wau ce bunatate !!!

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:25

buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu masline