Ieri am achizitionat un vas din Metro.Si cum era firesc trebuia probat:)))Asa ca astazi am trecut la treaba.Este foarte bun pentru mine ,care gatesc putin;)
Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin.
Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele.
Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit cu o lingura de ulei.
Cand ceapa este translucida se toarna marinata amestecand repede.
Se caleste pana cand scade zeama.
Lasa ceapa la racit.
Ciupercile scoase din cutie se pun la scurs.
Luam un vas de ceramica si il ungem cu o lingura ulei de masline.
Pieptul de pui spalat se feliaza cat mai subtire.
Fiecare bucata de piept se condimenteaza cu Baza Mirodenia.
Intindem o bucata de piept de pui,punem pe ea o lingurita de ceapa si una de ciuperci.
Rulam cat mai strans si-l punem in vas.
Procedam la fel pana terminam carnea.
Deasupra se penr sucul de rosii si 50 ml. vin (ramas)
Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumeneste .
Se serveste cu garnitura dorita.Eu l-am servit cu cus cus.
1
A nu se pleca de langa aragaz in momentul caramelizarii cepei.