Prajitura cu mere (de post)

de Bunica in Prajituri, 21 Mar 2014 | 6806 vizualizari

 

Este o prajitura pe care eu o ador!Si cel mai important pentru mine este ca ii place lui Matei.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml. apa valda
  • 150 ml. ulei
  • 900 g. faina
  • 1 plic drojdie 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 kg. mere
  • zahar dupa gust(eu am pus 5 linguri)
  • 200 g. nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara 4 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Intr-un vas de framantat pune faina.

In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.

Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.

Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi pe razatoarea mare.

Imparte aluatul in  doua

O parte din aluat se pune pe blatul de lucru si se intinde o foaie cat tava.

In tava dreptunghiulara a aragazului se pune hartie de copt.

Pune foaia din aluat in tava,presara grisul si pune merele rase.

Peste mere se presara zaharul ,scortisoara si nuca macinata fin.

Acopera cu cea de-a doua foaie si da la cuptorul incalzit la 170 grade .

Se lasa la copt pana se rumeneste frumos .

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Mi-a ramas aluat(a fost prea mult pentru tava mea)ai am facut 8 cornuri cu mere si nuca.Au fost foarte bune!

 

TIPS-URI

1

Merele se pune necalite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem si nuci (de post)