Am curatat ardeii. I-am taiat cotorul si nervurile.
Am tocat marunt ceapa , morcovii si patrunjelul.
Intr-un bol am pus carnea toacata, orezul , oul si legumele tocate. Am pus boia, piper si sare si am amestecat bine.
Am umplut ardeii cu compozitia facuta, pe cele mai mari am asezat...
Am curatat morcovii , telina, si le-am pus la fiert impreuna cu conopida. Intr-o oala am pus la fiert cartofii in coaja , iar in alta pieptul de pui.
Pana s-au fiert am tocat marunt castravetii si gogosarii , si le-am pus la scurs.
Am tocat marunt toate legumele fierte si carnea fiarta,...
Am fiert ouale tari.
Le-am taiat in doua si am scos galbenusurile.
Am tocat foarte marunt ardeiul.
Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu pateul , ardeiul si patrunjelul, si am sarat.
Am facut maioneza la care am adaugat 2 linguri de smantana si sare dupa gust.
In tava am intins...
Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.
Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.
Intre timp...
Am tocat legumele si impreuna cu carnea tocata le-am pus la foc. Amestecand , am lasat pana legumele au inceput sa se inmoaie , iar carnea si-a schimbat culoarea. Am condimentat cu sare, piper, oregano , cimbru, apoi am adaugat albusul de la ou.
Am desfacut pachetele cu foietaj , si le-am...
Am taiat pieptul de curcan felii , si le-am batut.
Am batut ouale intr-un bol.
Am luat feiile de piept si le-am preparat pe rand asa: am uns bine cu mustar pe ambele parti , le-a sarat , piperat , am pus boia si oregano , le-am dat prin oua apoi prin pesmet.
Le-am pus la...
Am fiert pieptul de curcan , apoi l-am taiat cubulete. Legumele le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert cca 5 minute. Am amestecat cu carnea tocata si am condimentat cu sare , piper , busuioc , oregano dupa gust.
Am asezat foietajul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am pus amestecul...
Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat la racit.
Am tocat ceapa, patrunjelul marunt, rosia am taiat-o cubulete mici.
Am taiat cartofii cuburi , am amestecat cu legumele, am condimentat cu sare , piper, busuioc si oregano, am pus putin ulei de masline apoi am stropit cu zeama...
Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.
Am separat albusurile de galbenusuri....
Drojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut.
Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua.
Se framanta toata compozitia , apoi se pune la dospit la loc caldut.
Cand a crescut , se intinde o...
Vinetele le-am pus la prajit pe gratar (cate trei, ca doar asa au incaput ).
Galbenusul l-am amestecat cu lingurita de mustar si punand ulei cate putin am facut maioneza. Am pus-o in frigider.
Ceapa am tocat-o marunt , am pus-o intr-o cratita si am calit-o .
Cand s-au prajit...
Am tocat ceapa si ardeiul marunt, si le-am pus la calit cu ulei. Am adaugat sare, piper, oregano , busuioc si boia. Cartofii le-am curatat , le-am taiat rondele si le-am adaugat in oala cu legumele. Am pus apa peste , cat sa acopere cartofii. Am lasat la fiert cu capacul pus circa 15 minute, apoi...
Ceapa , telina, morcovii si aripile de curcan le-am pus la fiert , avand grija ca din cand in cand sa adun spuma de deasupra.
Oula le-am batut si le-am amestecat cu grisul.
Cand aripile s-au fiert , le-am scos pe o farfurie si am scos toate oasele , apoi am portionat carnea, si am pus-o...
Am tocat marunt ceapa si ardeiul , morcovul l-am ras si apoi cu 2 linguri de ulei le-am pus la calit. Varza am taiat-o fidelute si am adaugat-o in cratita cu legume. Am lasat pe foc 15 minute, am adaugat sare, piper , cimbru si 1 ceasca de bulion si am mai lasat sa de-a un clocot.
Pulpele de...
Se piseaza usturoiul , se toaca marunt prazul si impreuna cu oul , patrunjelul tocat , se amesteca cu carnea. Se condimenteaza cu sare, piper , oregano , busuioc .
Se adauga 1 lingura de pesmet , si se amesteca bine.
Din aluat se fac bilute , care se dau prin pesmet, apoi se...
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.
Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.
Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun...
Am taiat ceapa si prazul julien, am tocat marunt usturoiul , si impreuna cu uleiul le-am pus la calit. Intre timp am pus orezul la fiert.
Ardeiul , telina si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am adaugat la ceapa calita. Am pus 1 cana jumatate de apa peste legume, si le-am lasat...
Fasolea am pus-o inainte cu o zi in apa.
Am ras morcovii, ardeiul si ceapa am tocat-o marunt, si impreuna cu uleiul le-am calit putin. Intre timp am pus fasolea la fiert circa 15 min, dupa care am scurs apa, si impreuna cu legumele calite , cu costita spalata si...
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar. Se pune o ceascuta de apa si putina faina si se pune la crescut.
Se incalzeste laptele , se topeste margarina si se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga apoi faina si maiaua, si...
Punem cele 4 linguri se zahar in vasul in care vrem sa facem crema de zahar ars , si il topim la foc mic la aragaz. Cand este topit cu o lingura ungem bine si margina vasului , apoi il punem la racit.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand zaharul...
Se fierb cartofii ( in coaja ) si ouale. Se curata si se taie rondele. Intr-un vas se pun rondele de cartofi , rondele de oua , vegeta, smantana si se stropeste cu ulei. Se pune in ordinea asta pana se epuizeaza cartofii si ouale.
Se rade morcovul , se toaca marunt ardeiul , ceapa si usturoiul. Se stoarce portocala .Se amesteca toate, apoi se adauga uleiul si apa. Se condimenteaza.
Costitele se spala si se portioneaza, se aseaza in tava iar peste se toarna compozitia de legume. Se acopera cu folie de...
Am stors portocalele si lamaia, marul l-am dat pe razatoarea mica. Le-am amestecat , am adaugat lingurita de miere si deasupra am presarat scortisoara.
Usor si bun !!!
Se fierb pastele, se scurg , apoi se amesteca cu putin ulei de masline. Se dau pe razatoare ardeiul , morcovul si bucata de ceapa. Usturoiul se piseaza. Se amesteca carnea tocata cu legumele si se prajesc impreuna. Cand sunt gata , se adauga sucul de rosii, paharul de vin rosu si se condimenteaza...
Se bat ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca incat sa se topeasca zaharul, apoi se adauga untul si laptele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt apoi se impreuna cu compozitia. Se pune esenta de portocale si se mixeaza bine tot.
Se prajesc in aparat si se mananca...
Se spala aripioarele , se ung cu ketchup picant , se condimenteaza cu sare , piper , boia apoi se rostogolesc in faina si se dau prin ouale batute.
Se prajesc in ulei pana devin crocante.
Se rade cascavalul si se amesteca cu 1 ou , margarina, apa minerala, drojdie , sare si faina. Se obtine o coca elastica care se intinde de circa 5 mm grosime.
Se unge cu celalalt ou si se presara chimen.
Se taie fasii care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20-25...
Se pune orezul la fiert . Cand este aproape fiert se scurge de apa , se spala si se repune pe foc in lapte. Se pune zaharul, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa . Se lasa la fiert pana scade laptele.
Cartofii se pun la fiert. Legumele se toaca marunt si se pun la prajit impreuna cu carnea tocata. Compozitia se condimenteaza , se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se caleasca toate.
Cand sunt fierti cartofii , se curata si se taie rondele. Intr-o tava se pune un rand de cartofi , se...
Ardei umpluti
Am curatat ardeii. I-am taiat cotorul si nervurile. Am tocat marunt ceapa , morcovii si patrunjelul. Intr-un bol am pus carnea toacata, orezul , oul si legumele tocate. Am pus boia, piper si sare si am amestecat bine. Am umplut ardeii cu compozitia facuta, pe cele mai mari am asezat...
Salata boeuf
Am curatat morcovii , telina, si le-am pus la fiert impreuna cu conopida. Intr-o oala am pus la fiert cartofii in coaja , iar in alta pieptul de pui. Pana s-au fiert am tocat marunt castravetii si gogosarii , si le-am pus la scurs. Am tocat marunt toate legumele fierte si carnea fiarta,...
Oua umplute
Am fiert ouale tari. Le-am taiat in doua si am scos galbenusurile. Am tocat foarte marunt ardeiul. Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu pateul , ardeiul si patrunjelul, si am sarat. Am facut maioneza la care am adaugat 2 linguri de smantana si sare dupa gust. In tava am intins...
Baigli cu nuca si mac
Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit. Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate. Intre timp...
Rulada si melcisori cu carne tocata
Am tocat legumele si impreuna cu carnea tocata le-am pus la foc. Amestecand , am lasat pana legumele au inceput sa se inmoaie , iar carnea si-a schimbat culoarea. Am condimentat cu sare, piper, oregano , cimbru, apoi am adaugat albusul de la ou. Am desfacut pachetele cu foietaj , si le-am...
Snitel piept curcan
Am taiat pieptul de curcan felii , si le-am batut. Am batut ouale intr-un bol. Am luat feiile de piept si le-am preparat pe rand asa: am uns bine cu mustar pe ambele parti , le-a sarat , piperat , am pus boia si oregano , le-am dat prin oua apoi prin pesmet. Le-am pus la...
Foietaj cu piept de curcan si legume
Am fiert pieptul de curcan , apoi l-am taiat cubulete. Legumele le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert cca 5 minute. Am amestecat cu carnea tocata si am condimentat cu sare , piper , busuioc , oregano dupa gust. Am asezat foietajul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am pus amestecul...
Salata de cartofi
Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat la racit. Am tocat ceapa, patrunjelul marunt, rosia am taiat-o cubulete mici. Am taiat cartofii cuburi , am amestecat cu legumele, am condimentat cu sare , piper, busuioc si oregano, am pus putin ulei de masline apoi am stropit cu zeama...
Cremes
Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit. Am separat albusurile de galbenusuri....
Gogosi cu gem de capsuni
Drojdia cu o cescuta de apa calduta si o lingurita de zahar se pune la crescut. Faina se amesteca cu ouale, zaharul, untul la temperatura camerei si laptele caldut. Apoi se adauga maiaua. Se framanta toata compozitia , apoi se pune la dospit la loc caldut. Cand a crescut , se intinde o...
Salata de vinete
Vinetele le-am pus la prajit pe gratar (cate trei, ca doar asa au incaput ). Galbenusul l-am amestecat cu lingurita de mustar si punand ulei cate putin am facut maioneza. Am pus-o in frigider. Ceapa am tocat-o marunt , am pus-o intr-o cratita si am calit-o . Cand s-au prajit...
Paprikas de cartofi
Am tocat ceapa si ardeiul marunt, si le-am pus la calit cu ulei. Am adaugat sare, piper, oregano , busuioc si boia. Cartofii le-am curatat , le-am taiat rondele si le-am adaugat in oala cu legumele. Am pus apa peste , cat sa acopere cartofii. Am lasat la fiert cu capacul pus circa 15 minute, apoi...
Supa de galuste
Ceapa , telina, morcovii si aripile de curcan le-am pus la fiert , avand grija ca din cand in cand sa adun spuma de deasupra. Oula le-am batut si le-am amestecat cu grisul. Cand aripile s-au fiert , le-am scos pe o farfurie si am scos toate oasele , apoi am portionat carnea, si am pus-o...
Varza calita la cuptor cu pulpa de pui
Am tocat marunt ceapa si ardeiul , morcovul l-am ras si apoi cu 2 linguri de ulei le-am pus la calit. Varza am taiat-o fidelute si am adaugat-o in cratita cu legume. Am lasat pe foc 15 minute, am adaugat sare, piper , cimbru si 1 ceasca de bulion si am mai lasat sa de-a un clocot. Pulpele de...
Chiftelute
Se piseaza usturoiul , se toaca marunt prazul si impreuna cu oul , patrunjelul tocat , se amesteca cu carnea. Se condimenteaza cu sare, piper , oregano , busuioc . Se adauga 1 lingura de pesmet , si se amesteca bine. Din aluat se fac bilute , care se dau prin pesmet, apoi se...
Cornulete cu rahat si cocos
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut. Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat. Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun...
Mancare de legume cu orez
Am taiat ceapa si prazul julien, am tocat marunt usturoiul , si impreuna cu uleiul le-am pus la calit. Intre timp am pus orezul la fiert. Ardeiul , telina si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am adaugat la ceapa calita. Am pus 1 cana jumatate de apa peste legume, si le-am lasat...
Ciorba de fasole boabe
Fasolea am pus-o inainte cu o zi in apa. Am ras morcovii, ardeiul si ceapa am tocat-o marunt, si impreuna cu uleiul le-am calit putin. Intre timp am pus fasolea la fiert circa 15 min, dupa care am scurs apa, si impreuna cu legumele calite , cu costita spalata si...
Cornuri cu gem de prune
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar. Se pune o ceascuta de apa si putina faina si se pune la crescut. Se incalzeste laptele , se topeste margarina si se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga apoi faina si maiaua, si...
Crema de zahar ars
Punem cele 4 linguri se zahar in vasul in care vrem sa facem crema de zahar ars , si il topim la foc mic la aragaz. Cand este topit cu o lingura ungem bine si margina vasului , apoi il punem la racit. Intr-un bol batem ouale cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand zaharul...
Cartofi "etajati"
Se fierb cartofii ( in coaja ) si ouale. Se curata si se taie rondele. Intr-un vas se pun rondele de cartofi , rondele de oua , vegeta, smantana si se stropeste cu ulei. Se pune in ordinea asta pana se epuizeaza cartofii si ouale.
Costita la cuptor
Se rade morcovul , se toaca marunt ardeiul , ceapa si usturoiul. Se stoarce portocala .Se amesteca toate, apoi se adauga uleiul si apa. Se condimenteaza. Costitele se spala si se portioneaza, se aseaza in tava iar peste se toarna compozitia de legume. Se acopera cu folie de...
Nectar "Bun"
Am stors portocalele si lamaia, marul l-am dat pe razatoarea mica. Le-am amestecat , am adaugat lingurita de miere si deasupra am presarat scortisoara. Usor si bun !!!
Paste cu sos de vin
Se fierb pastele, se scurg , apoi se amesteca cu putin ulei de masline. Se dau pe razatoare ardeiul , morcovul si bucata de ceapa. Usturoiul se piseaza. Se amesteca carnea tocata cu legumele si se prajesc impreuna. Cand sunt gata , se adauga sucul de rosii, paharul de vin rosu si se condimenteaza...
Waffle
Se bat ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca incat sa se topeasca zaharul, apoi se adauga untul si laptele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt apoi se impreuna cu compozitia. Se pune esenta de portocale si se mixeaza bine tot. Se prajesc in aparat si se mananca...
Aripioare de pui prajite
Se spala aripioarele , se ung cu ketchup picant , se condimenteaza cu sare , piper , boia apoi se rostogolesc in faina si se dau prin ouale batute. Se prajesc in ulei pana devin crocante.
Saratele cu chimen
Se rade cascavalul si se amesteca cu 1 ou , margarina, apa minerala, drojdie , sare si faina. Se obtine o coca elastica care se intinde de circa 5 mm grosime. Se unge cu celalalt ou si se presara chimen. Se taie fasii care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20-25...
Orez in lapte
Se pune orezul la fiert . Cand este aproape fiert se scurge de apa , se spala si se repune pe foc in lapte. Se pune zaharul, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa . Se lasa la fiert pana scade laptele.
Salata mexicana
Se fierb morcovii si cartofii. Se toaca cubulete si se amesteca cu mazarea si porumbul. Se pune un pic de ulei de masline si se condimenteaza.
Musaca
Cartofii se pun la fiert. Legumele se toaca marunt si se pun la prajit impreuna cu carnea tocata. Compozitia se condimenteaza , se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se caleasca toate. Cand sunt fierti cartofii , se curata si se taie rondele. Intr-o tava se pune un rand de cartofi , se...