Cremes

de AndreaE in Prajituri, 24 Mar 2014 | 8732 vizualizari

 

Rusine sa-mi fie , ca nu am avut in casa zahar vanilat si amidon :D , deci a trebuit sa improvizez ca tare mari pofte am avut :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foietaj
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 50 gr unt
  • Coaja de lamaie rasa
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul , faina si praful de budinca. Am adaugat laptele si l-am pus pe foc. Amestecand cu telul continuu , sa nu sa se lipeasca , am lasat la fiert pana a inceput sa se intareasca. Atunci am adaugat untul si amestecand , l-am mai lasat pe foc pana a inceput sa se desprinda compozitia de oala.

L-am lasat la racit, apoi am adaugat coaja de lamaie si albusurile batute.

Am luat o foaie, am intins crema , apoi am luat cealalta foaie si am sfaramitat-o deasupra. Apoi am pudrat-o si am pus-o in frigider circa 1 ora, caci si asa a fost  prea mult ;))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes