publicat la 07.12.2013
publicat la 23.02.2013
publicat la 11.02.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci
Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat. Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile. Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas...
Shepherd's Pie cu carne de pui
Intr-o tigaie, inabusim ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt, pret de cateva minute, apoi punem si carnea de pui tocata in prealabil, cimbru, putin suc de rosii, sare si piper dupa gust, amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand carnea este facuta (cca 10...
Chiftele de curcan la cuptor / marinate
Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina. Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet. Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca...
Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry
Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce...
Broccoli, conopida, curcan :)
Carnea de curcan se taie cubulete si se inabuse usor intr-o tigaie de teflon cu o ceapa si usturoi tocat, apoi se pune intr-un vas termorezistent. Conopida si broccoli desfacute in buchetele se aseaza in vas, se presara cimbru si maghiran, se amesteca cu atentie, apoi se toarna peste toate...
Gusa de curcan umpluta
Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine. Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!...
MLM de pastrama de oaie
Pastrama se taie fasii subtiri, si se trage la tigaie la foc tare, intr-o picatura de ulei, sau chiar fara, pentru ca va lasa oricum multa zeama. Cand e pe trei sferturi facuta si zeama a scazut, se stropeste cu vinul rosu, se adauga ceapa, ardeiul gras cubulete, ardeiul iute tocat marunt si...
Cuburi de porc picante
Muschiul de porc il taiem cuburi, le asezam intr-o tava mai inalta, adaugam cimbru si condimente pt carne de porc, putin chilli sau pimento, dupa preferinta, rasnim piper mozaic. Punem vinul peste carne si dam la cuptor cca 30 min, acoperind tava cu capac sau folie de aluminiu. Adaugam...
Cuscus picant
Carnea tocata am inabusit-o impreuna cu ceapa si usturoiul verde, am adaugat putina salvie, cimbru si salvie si am lasat la foc mic cca 20 min. Apoi am adaugat o cana cu suc de rosii, am stropit cu putin vin alb si sos chilli dupa gust si am lasat la fiert inca 5 minute, dupa care am adaugat...
Orez integral cu gaina, in vas de lut
In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec. Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am...
Musacaua mea
Cartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs cca 30 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece. Eu am avut in congelator vinete cubulete, si le-am...
Curcan in vin si suc de portocale
Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele. Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la...
Rulouri de curcan
Pieptul de curcan se portioneaza si se bate ca pentru snitel. Fiecare bucata am presarat-o cu condimente pentru curcan si le-am lasat de-o parte pana am preparat umplutura: am pus in robotul de bucatarie ciupercile proaspete, prazul, ardeiul gras, verdeata si cascavalul si le-am maruntit...
Sos marinat cu chiftelute si ciuperci
Chiftelele : carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie...
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut
Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult. Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu...
Gat de berbec cu varza acra
Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte. Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper. Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga...
Pulpe de pui cu vinete si cartofi
Mustarul, cimbrul, maghiranul, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline se amesteca bine, cu pasta obtinuta se ung bine pulpele, se lasa la rece cateva ore, apoi se aseaza intr-un vas yenna, se adauga un pahar cu apa, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se pun la cuptor 20 min....
Friptura de gasca - Savoare exotica
Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa. Marinata : se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele. Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert...
Pastrama de oaie in vin rosu
Pastrama se taie fasii subtiri, se pune intr-o tigaie teflonata cu o lingura de ulei de masline, se lasa cateva minute, apoi se adauga vinul rosu, cimbrul, ardeiul iute taiat marunt, usturoi pisat sau mujdei, dafinul si sucul de rosii. Se lasa la foc iute pana este gata carnea si scade putin...
Pastrama de oaie la tigaie
Pastrama se taie in fasii subtiri, se amesteca bine cu putin ulei de masline si jumate de capatana de usturoi pisat. Se lasa asa 2-3 ore, apoi se pune pe foc intr-o tigaie de teflon, fara a mai aduga ulei, caci pastrama va lasa destula zeama. Iese fff buna, frageda! Noi am mancat cu cartofi...
Aripioare cu masline si sos
Aripioarele curatate le-am aseazat intr-o tava (sau vas yenna), le-am stropit cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de suc de rosii, am presarat cimbru, sare, piper si dafin. Ceapa si gogosarul le-am cubulete mici. Le-am pus peste aripioare, apoi am pus si maslinele, am stropit cu vinul alb...
Mazare cu inimioare de curcan
Inimile curatate si spalate, se pun la fiert 20 minute. Ceapa taiata solzi si morcovul taiat rondele se pun la inabusit cu putin ulei, iar dupa cateva minute se adauga inimioarele fierte, cimbrul, si se acopera cratita cu capac, lasand la foc mediu cam 10 minute. Din cand in cand adaugam cate...
Mancarica de praz, masline si carne
Prazul se taie rondele, iar ceapa se taie marunt, apoi se pun impreuna la inabusit in putin ulei. Cand s-au mai inmuiat, se adauga carnea de pui taiata cubulete, cimbrul, maghiranul si foile de dafin. Le mai lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam maslinele, rosiile cubulete, pasta de tomate si...
Sarmale coapte in dovleac
Din carnea si ingredientele mentionate, ne-au iesit cam 50 de sarmale. Am tocat carnea la robot. Dovleacului i se taie conic capacul, rotund, apoi se scobeste cu atentie dovleacul, sa nu se sparga, incat sa arate ca o oala, cum au facut Bucataras si Irina. Intr-o tigaie, am calit usor...
Cotlet perpelit
Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de...
Conopida cu copanele de pui
Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea. Pulpele se curata, se spala si se fierb si ele pe jumatate. Ceapa se taie julien, ardeiul si...
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Fasola o lasam in apa, la inmuiat, peste noapte. Se fierbe apoi in 2 ape, apoi se pune la fiert in oala cu presiune, impreuna cu ciolanul, ceapa mare, telina si morcovii, intregi, 20 de minute de cand incepe oala sa fluiere:)). Separat, calim ceapa mica taiata marunt, iar cand se aureste, se...
Piept de pui in sos rosu
Pieptul de pui l-am taiat julien si l-am pus la inabusit in tigaia de teflon cu putin ulei de masline, condimentele de pui, cimbru, sare, piper. Dupa 10 min, am adaugat si ciupercile taiate bucati mari, le-am lasat cateva minute. Usturoiul l-am facut mujdei, am dizolvat in el pasta de rosii,...
Sarmalute in foi de vita
Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper. Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de...
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb
Coastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei iuti mici, uscati. Se stropeste totul cu un pahar zdravan de vin alb demisec, daca este nevoie se mai...