O reteta irlandeza/ UK, simplu de facut si foarte gustoasa! Prima data am facut-o dupa o reteta postata de PapaBun, acum am mai adaptat-o putin dupa gustul meu, desi reteta traditionala e cu carne de oaie sau vita.
Intr-o tigaie, inabusim ceapa, morcovul si usturoiul, tocate marunt, pret de cateva minute, apoi punem si carnea de pui tocata in prealabil, cimbru, putin suc de rosii, sare si piper dupa gust, amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc pana cand carnea este facuta (cca 10 minute).
Intre timp, firbem cartofii, apoi ii zdrobim cu un cub de unt, sare si daca este prea gros, punem putin lapte, astfel incat sa iasa un piure mai consistent. Adaugam ceapa verde tocata si telemeaua rasa si amestecam bine.
Ungem cu putin ulei un vas yenna sau de ceramica, intindem uniform carnea preparata mai devreme, fara zeama (eventual folositi o spumiera) apoi punem deasupra piureul, peste care mai radem un start de cascaval.
Vasul se introduce in cuptorul incins la 200 grade, aproximativ 20 minute, pana se aureste cascavalul.
Merg perfect cateva legume de sezon langa felia de Shepherd's Pie sau o salata asortata!
Pofta buna!
1
In carne puteti adauga o mana de mazare si tulpina de telina tocat marunt.