Gusa de curcan umpluta

de ANCA in Curcan, 6 Oct 2010 | 22310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • inima, ficat, pipota de la un curcan
  • cca 200 g carne curcan
  • grasime de curcan/pasare sau ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • cimbru
  • maghiran
  • o felie groasa de paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o mana de stafide (optional)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gusa de curcan umpluta:

Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine.

Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!

Se amesteca bine cu ouale, grasimea de pasare sau uleiul, verdeata si ceapa tocate marunt (calita in unt in prealabil, fara sa se rumeneasca), painea stoarsa, stafidele si condimentele, apoi se umple cu grija gusa, se leaga cu o sfoara si se aseaza intr-un vas termorezistent, cu 2 cani de zeama de la organele fierte, in care punem boabe de piper si o foaie de dafin.

Se pune la cuptor cam 45 minute, la 200 de grade, pana se rumeneste gusa. Se intoarce pe toate partile din cand in cand, si se stropeste cu zeama.

TIPS-URI

1

Se poate servi ca aperitiv, sau ca fel principal cu un piure si salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de curcan umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:53

Foarte interesant! cred ca este o bunatate

ANCA 1

08.10.2010, 18:01

multumim, dragelor! chiar va recomand sa incercati reteta asta, este o delicatesa!! si foarte greu de facut nu este..

Nicolae 1

10.10.2010, 12:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu mere la cuptor